Vroegop-Windig ziet groei bij foodservice

"Exotische paddenstoelen winnen aan populariteit"

Tholen - De magische wereld van paddenstoelen met het uitgebreide assortiment aan exoten inspireert nog vooral foodservice, zie Vroegop Windig. Bij AGF specialisten zijn vooral oesterzwammen, cantharellen, witte en kastanje champignons nog erg populair. Vroegop-Windig speelt met de World op Mushrooms in op de groeiende vraag naar bijzondere paddenstoelen. Ze hebben meer dan 30 bijzondere wilde én gecultiveerde paddenstoelen in het assortiment.


Exotische paddenstoelen: Pied Bleu Ridderzwam, Pom pom Pruikzwam, Witte koraalzwam en de roze Oesterzwam

Paddenstoelenpiek
Paddenstoelen worden in de markt als kansrijke producten gezien als vleesvervangers. Dat heeft te maken met de groei van het aantal mensen met een veganistische of vegetarische leefstijl. Restaurants spelen daarop in; naast de beef wellington zie je ook een mushroom wellington op de kaart staan en ook champignonburgers verschijnen steeds vaker op het vegetarische menu. Op dit moment is de Maitake (Eikhaas) een zeer populaire paddenstoel. Maitake wordt vaak als geheel toegevoegd aan soepen, sauzen of thee. Ook de roze oesterzwam, bloemkoolzwam en Pied Bleu zijn net als vorig jaar bij Vroegop-Windig succesnummers. Rondom kerst wordt de paddenstoelenpiek verwacht en is er meer duidelijkheid over de marktontwikkelingen.


Maitake eikhaas en de gele oesterzwam


Voor meer informatie:
Vroegop-Windig
T: 020 – 606 18 18
verkoop@vroegop.nl
www.vroegop.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.