Nieuwbouw productielocatie Van Oers voor sperziebonen en spruiten in Dinteloord gestart

Woensdag 8 november is door medewerker Ad van Dienst van Van Oers United symbolisch de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de productielocatie voor sperziebonen en spruiten in Dinteloord. Op het kale bouwterrein, op het Agro & Foodcluster 'Nieuw Prinsenland' in Dinteloord, werden de genodigden door Operations directeur Co Konings welkom geheten. Daarna werd de officiële handeling verricht, het slaan van de eerste paal.


Medewerker Ad van Dienst die symbolisch de eerste paal slaat.

De directie had Ad van Dienst gevraagd de eerste paal te slaan. Ad werkt al meer dan 20 jaar voor Van Oers United in de Nederlandse sperziebonenteelt in Heerle. Ad staat symbool voor de verbinding tussen het verleden, de oorsprong van het bedrijf in Heerle, en de toekomst in Dinteloord. Ad gaf aan dat het slaan van de eerste paal eigenlijk heel simpel was: 'gewoon een knopje omzetten'.

Voor hem was het wel een mooi moment om op zijn 62ste mee te maken. Zoals Ad zei: 'heel mijn hart en ziel ligt in de bonen en het is toch een pluim op mijn werk dat ze me hiervoor vragen.'

Doelstelling tijdens de realisatie van de nieuwbouw is het BREEAM certificaat op het niveau 'Outstanding' te behalen. Ondernemen met oog voor de natuur en de maatschappij is een belangrijk element in de bedrijfsfilosofie van Van Oers United. De BREEAM standaard stimuleert niet alleen een energie efficiënt gebouw, maar heeft ook oog voor het welzijn van de werknemer en de omgeving. Duurzaam ondernemen wordt nu al op veel terreinen vormgegeven, zoals bijvoorbeeld onderwijs en gezondheidszorg voor de medewerkers op de teeltbedrijven in Afrika.


Operations directeur Co Konings en medewerker Ad van Dienst die de officiële handeling gaan verrichten.

Trots is het bedrijf dan ook op de toekenning van de Groene Pluim, een regionale prijs voor duurzame ondernemingen uitgereikt door NVO-NCW Brabant Zeeland. De prijs is uitgereikt tijdens het Regionaal Congres Winst door Duurzaamheid op 13 november jl. In het juryrapport staat dat Van Oers United een voorloper is op het gebied van ethisch en duurzaam ondernemen in haar branche. Zowel de productiemethode en het water- en energiegebruik worden meer en meer geoptimaliseerd. Met de nieuwbouwlocatie wordt een volgende sprong voorwaarts gemaakt door het bedrijf.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven