Snackgroenten en -fruit voor leerlingen Martinuscollege

In samenwerking met ProeVkantoor gaat het Martinuscollege snacktassen uitdelen aan alle 800 leerlingen van de onderbouw. In deze snacktas zitten allemaal gezonde groenten- en fruitsnacks, zoals snoeptomaatjes, worteltjes en komkommers, waarmee ze voor meerdere dagen aan hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit komen.

In de lessen biologie wordt aandacht besteed aan het onderwerp voeding en lokale telers, inclusief een groentenkennis quiz, zodat de leerlingen ook kennis opdoen over een gezond eetpatroon. In alle kantines zal ProeVkantoor de snackgroenten- en fruit uit de snacktas structureel kunnen aanbieden.

Op donderdag 16 november wordt een groot uitdeelmoment gehouden, waarbij veel van de klassen hun tas kunnen komen ophalen in de grote aula. De tassen worden uitgedeeld door Nederlands kampioen waterskiën Pemm Huisman en door wethouder Munnik van de gemeente Stede Broec tussen 14.00 en 16.00 uur, waarbij de leerlingen ook met sporters op de foto kunnen gaan. Ook zal er een proeverij van gezonde hapjes zijn, bereid door de leerlingen zelf.

De actie wordt ondersteund door de Rabobank, Greenport NHN en de gemeente Stede Broec.

Bron: Greenport NHN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.