Iran en EU willen landbouwsamenwerking opvoeren

Iran en de EU gaan intensiever samenwerken op het vlak van de voedingsmiddelenindustrie, aldus Phil Hogan, commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling van de Europese Unie. Hogan zei dit tijdens een bijeenkomst van een EU-delegatie met de Chamber of Commerce, Industries, Mines and Agriculture (TCCIMA) in de Iraanse hoofdstad Teheran op 11 november, meldden de Iraanse media.

De EU-functionaris zei dat de twee partijen een kader moeten creëren voor het stimuleren van samenwerking op verschillende gebieden, waaronder de landbouwsector en de voedingsmiddelenindustrie.

Volgens Hogan wil de EU de banden met Iran verstevigen. Hij voegde hieraan toe dat vertegenwoordigers van 40 bedrijven uit 19 Europese landen, die veel kansen zien voor zakelijke samenwerking, aanwezig waren op de vergadering.

"We willen een nieuwe basis leggen voor samenwerking tussen Iran en de EU," zei hij. Hogan sprak verder de hoop uit dat de onderhandelingen kansen zullen bieden voor nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. "Er zijn goede mogelijkheden voor samenwerking met Iran in de landbouw en de voedingsmiddelensector. Zo kijken we onder meer naar de zuivel-, vlees-, groenten- en chocolade-branches."

Tijdens een forum, georganiseerd door TCCIMA's Committee for Agriculture, Water and Food Industries, spraken de afgevaardigden over mogelijke samenwerking op het gebied van gezamenlijke investeringen, export en import, opleidingen en de overdracht van technologie.

Bron: azernews.az

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.