Hergebruik water met Ultra Filtratie systeem

Het hergebruik van water in kwekerijen is nog niet optimaal georganiseerd. HSI heeft daar nu een oplossing voor. In samenwerking met Mienis Waterzuivering presenteren ze een nieuw hightech systeem: het Ultra Filtratie systeem.

Roy van Schagen is erg enthousiast: "Met dit UF-systeem is het mogelijk om water te hergebruiken doordat schadelijke organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels en aaltjes gefilterd worden. Het water wordt zo gezuiverd en is klaar om opnieuw te gebruiken."Hoe werkt het systeem?*

Belangrijk om te vermelden: de meststoffen worden niet uit het water gefilterd en dus hoef je na het zuiveren minder nieuwe meststoffen toe te voegen, waardoor worden de meststoffen efficiënter worden gebruikt. Efficiënter gebruik van de meststoffen leidt tot minder kosten!
De druk op de membranen is niet hoger dan een paar bar, waardoor het energieverbruik van het UF-systeem laag wordt gehouden. Het basissysteem kan tot 3,5 m² water per uur zuiveren en is naar elke gewenste capaciteit op te hogen.

*Dit is een voorbeeld van een rozenkweker, maar het systeem kan gebruikt worden in elke teelt.


Voor meer informatie:
Hortus Supplies International
Noordpolderweg 21
1432 JH Aalsmeer
T: 0297 52 49 19
E: export@hsibv.com
www.hsibv.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven