Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van der Waal:

"Handen uit de mouwen"

Deze week zijn de werkzaamheden volledig gericht op het opruimen van het oude paprikagewas en de steenwolmatten. Dan gebruik je weer andere spieren dan bijvoorbeeld bij het oogsten van paprika's. Afgelopen zaterdag is het gewas in de eerste afdeling al versnipperd. De steenwolmatten zijn maandag geruimd.

Dinsdag tot donderdag snijden we in de tweede afdeling het gewas los en leggen het op looftrekdoeken neer. Vrijdag wordt dat gewas versnipperd en vervolgens het substraat eruit gehaald.

Om te voorkomen dat er bij het uitrijden en opknijpen van de steenwolmaten lekwater op het erf terecht komt, hebben we aangestuurd op droge steenwol. Daarvoor was wel enige stuurmanskunst nodig om niet teveel water te geven. Ondanks de paar warme dagen half oktober met meer watergift is het goed gelukt om het substraat zo droog mogelijk te krijgen. Mede omdat bij regen en donkere dagen het drainpercentage naar nul kon.

De steenwolmat met -blokken weegt nog maar 5 kilo. Het kan nog droger, denk ik, maar dat gaat dan wel ten koste van het laatste zetsel en dat wil ik niet. De steenwol is in ieder geval een stuk droger dan vorig jaar. Een mooi resultaat.

Dit artikel verschijnt in de reeks op Glastuinbouw Waterproof waarin Hans van der Waal vertelt over de teeltwisseling bij hem op het bedrijf.
Publicatiedatum: