Macedonische medische cannabiskweker investeert in LED

Heliospectra heeft een bestelling ontvangen van Medical 420, een kweker van medicinale cannabis in Macedonië. Het binnenteeltbedrijf investeert $117.000 in Heliospectra LED-licht om de kwaliteit te verbeteren en de oogst te versnellen en verhogen. 

"We richten ons op het kweken van de hoogste bloemenkwaliteit en het distilleren van hoogwaardige concentraten om consistente medische producten en behandelingen aan patiënten te leveren. Heliospectra levert bewezen toonaangevende lichtkwaliteit en uniforme distributie. Hiermee kunnen we onze hoge kwaliteit standaardiseren en daarnaast de oogst verhogen," volgens Tony Gasovski, eigenaar en oprichter van Medical 420.

De Republiek Macedonië legaliseerde het gebruik van cannabis voor medische doeleinden in 2016 na Europese landen als Nederland, Tsjechië en Portugal. In tegenstelling tot de meeste EU-landen zal de productie niet exclusief door een staatsbedrijf worden uitgevoerd, waardoor de markt open staat voor lokale en internationale bedrijven.

Medical 420 bouwt een nieuwe verticale kwekerij in Macedonië en heeft voor de belichting de E60-serie van Heliospectra gekozen. De E60 is een LED-lichtarmatuur met een vast spectrum en hoge intensiteit, ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende commerciële telers. De lamp heeft een gebruiksklaar, geoptimaliseerd spectrum en biedt hoogwaardig licht voor de jaarronde productie van tuinbouwgewassen.

Volgens Ali Ahmadian, CEO van Heliospectra, helpen hun lichtproducten bedrijven zoals Medical 420 niet alleen met de versnelling en verhoging van de oogst en de kwaliteitsverbetering, maar helpen de duurzaamheid en resulterende betrouwbare productieprognoses ook bij het verwerven van een goede marktpositie. De levering aan Medical 420 zal in het vierde kwartaal plaatsvinden.

Voor meer informatie:
Heliospectra
Box 5401 SE-402 29 Göteborg Sweden
Phone: +46 31 40 67 10
Fax: +46 31 83 37 82
info@heliospectra.com
www.heliospectra.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.