regering wordt bekritiseerd

Afbraak van importbelemmering bedreigt Zwitserse groententeelt

De 'Verband Schweizer Gemüseproduzenten' (VSGP) reageert bezorgd op het rapport van de Zwitserse regering over de landbouwpolitiek vanaf 2022. "Afbraak van de grensbescherming bedreigt de Zwitserse groententeelt", luidt de boodschap van de VSGP aan het adres van de regering. Deze heeft begin november een rapport over de verdere ontwikkeling van de landbouwpolitiek gepresenteerd en hierin een afbraak van de grensbescherming in het vooruitzicht gesteld – tot grote ergernis van de landbouwsector.

De afbraak van de grensbescherming vormt een existentiële bedreiging voor de Zwitserse groentenproductie, schrijft de VSGP in een mededeling. De groententeelt profiteert - in tegenstelling tot de Europese concurrentie – nauwelijks van interne overheidssteun zoals directe betalingen. De VSGP en de regering zijn het met elkaar eens dat ook in de toekomst de toegevoegde waarde op de markt gegenereerd moet worden en dat de zakelijke ontwikkeling van de bedrijven gesteund moet worden. Om deze doelen te bereiken, heeft de Zwitserse groententeelt grensbescherming nodig, omdat in binnen- en buitenland sprake zou zijn van verschillende productieomstandigheden. Daarom staat de VSGP afwijzend tegenover iedere stap in de richting van vereenvoudiging van de markttoegang. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.