Bladgroententeelt in Arizona is belangrijke sector

Een recent onderzoek van de universiteit van Arizona heeft het belang van bladgroenten voor de agrarische sector binnen de staat onderzocht.

Mark Killian, directeur van de afdeling die over de landbouw in Arizona gaat, laat weten dat de economische impact van deze sector groot is. "In Yuma wordt van november tot mei 90% van alle bladgroenten geteeld. Dit heeft een impact van €3,4 miljard op de economie van de staat," vertelt Killian. 

Killian vertelt dat fruitsoorten als Cantaloupe meloenen ook veel geld opbrengen. Zo levert de plaats Pinal County jaarlijks 300.000 ladingen Cantaloupe meloenen door heel de VS. Er zijn verschillende factoren die de staat zo aantrekkelijk maken voor de agrarische sector, maar de belangrijkste hiervan is volgens Killian het gezonde water. 

Killian: "In 1980 is de grondwatermanagementcode van kracht gegaan, waarin staat hoe er moet worden omgegaan met grondwater en wat de regels hiervoor zijn". Daarnaast wordt er water uit de Colorado River en de Water Banking Authority gebruikt. Bovendien is er een wet die de kwaliteit van het grondwater controleert en het beschermt tegen verontreiniging. Arizona is hier de grootste voorvechter van geweest." 

Het onderzoek is gebaseerd op data die tussen 2014 en 2015 verzameld zijn. 

Bron: kjzz.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.