Rusland: Geen haast om Turkse tomatenimport uit te breiden

Rusland zal de uitbreiding van de Turkse tomatenimport niet overhaasten ten koste van nieuwe ondernemingen. Dit werd verklaard door de Russische minister van Landbouw, Alexander Tkachev, in een interview met Russia 24 TV, zo meldt het Russische persbureau RIA Novosti.

"We zullen kijken naar de kwaliteit van Turkse producten en hoe de volumes de prijs zullen beïnvloeden, evenals de tomatenteelt in Rusland. Op basis hiervan zullen we bepaalde beslissingen nemen," zei hij.

Rusland staat vanaf 1 november officieel weer de import van Turkse tomaten toe op basis van quota die eind oktober door het ministerie van Landbouw zijn vastgesteld. Bepaalde beperkingen blijven echter nog steeds van kracht. Er is voor 2017 een plafond ingesteld van 50.000 ton op de Russische tomatenimport vanuit Turkije.

Het verbod op de tomatenimport vanuit Turkije wordt als schadelijker gezien omdat Rusland de grootste markt was voor de Turkse tomatenexport met een jaarlijkse winst van miljarden dollars. De Turkse tomatenexport naar Rusland daalde door het verbod met 10,3% en zag een waardedaling van 34,3% in 2016.

Tijdens de eerste zeven maanden van 2017 steeg de hoeveelheid tomaten die naar Rusland werd geëxporteerd echter met 9,4% en nam ook de waarde van de tomatenexport met 24,7% toe.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.