Nieuw slim FV-panelensysteem voor kassen

Een nieuw FV-zonnepanelensysteem met speciaal ontworpen plaatsing langs de goot is het resultaat van een samenwerking tussen Azrom en FV-zonnesysteemontwerper Sunboost.

De 'Coral Solar' kas is speciaal door Azrom ontworpen volgens de SunBoost systeemvereisten om zonlicht naar de kas te geleiden wanneer het gewas dit nodig heeft, en naar het fotovoltaïsche (FV) systeem bij een overschot aan zonlicht. Azrom's Coral Solar kas combineert speciaal geplaatste hoogrendabele FV-panelen en 'Optical Booster' panelen die de slimme geleiding van zonlicht mogelijk maken.Het systeem beslaat 10% van het kasdek maar de strategische plaatsing voorkomt zonwering wanneer de gewassen zonlicht nodig hebben. Op deze manier zijn telers geen land kwijt aan de installatie van zonnesystemen.Azrom en SunBoost hebben onlangs een proef afgerond in het zuiden van Israël, in samenwerking met de Central and Northern Arava R&D. Twee gewassen, paprika's en komkommers, werden geteeld onder het geïntegreerde FV-dak en daarnaast, als referentie, ook onder een niet-FV-dak. De oogsten vertoonden vergelijkbare resultaten. De jaarlijkse elektriciteitsproductiecapaciteit van het FV-systeem zal naar verwachting 260-350 KWh per hectare zijn.

Een teler in Hazeva in de buurt van waar de proef plaatsvond zal bijvoorbeeld naar verwachting meer dan $29.000 per jaar per hectare aan de elektriciteit verdienen. Boyan Dulitz, hoofdingenieur bij Azrom: "We hebben de manier gevonden om de speciale, niet-symmetrische geometrie van de kas zo aan te wenden dat die het systeem over een minimale oppervlakte van het dak op één locatie kan dragen, waardoor de schaduw minimaal is."Zvi Porat, Azrom's internationale marketingmanager, zegt dat ze enthousiast zijn over de samenwerking met SunBoost, ook om "het gebruik van schone alternatieve energie die het milieu en menselijk leven niet aantast, wat niet alleen aansluit bij de waarden en visie van Azrom maar ook bij de doelstellingen in veel landen die telers ondersteunen die duurzame energie gebruiken vanuit een voorspelbare en stabiele bron."Voor meer informatie: 
Azrom Greenhouses
Zviki Porat
zviki@azrom.com
www.azrom.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.