Programma HortiContact Tour 2018 voor internationale telers bekend

Internationale telers krijgen op 20 en 21 februari 2018 de gelegenheid om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouw tijdens de HortiContact Tour. Voor het tweede jaar op rij wordt deze excursie aangeboden door de organisatie van vakbeurs HortiContact (20 t/m 22 februari 2018 in Evenementenhal Gorinchem), Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. De excursie gaat langs meerdere teeltbedrijven en kenniscentra.Het volledige programma voor de HortiContact Tour is bekend en bestaat uit een Praktijkdag en een Seminar- & Beursdag. Op de eerste dag van de HortiContact Tour (20 februari 2018) brengen deelnemers een bezoek aan teeltbedrijven en onderzoekslocaties. De excursie begint om 8.15 uur vanuit Rotterdam. De eerste stop is om 9.00 uur bij Tomatenteler Lans in Maasdijk. Hierna volgt een bezoek aan het innovatiecentrum World Horti Centre in Honselersdijk.

Na een middaglunch vertrekt het gezelschap voor twee praktijkbezoeken naar De Lier. Hier worden Pottenbewerker SV.CO en Rooskweker Fransen Roses bezocht. Beide bedrijven nemen de bezoekers mee langs de nieuwste ontwikkelingen in hun markt. De eerste dag eindigt om 17.00 uur met het vertrek naar Rotterdam.

Seminar- & Beursdagen
Dag 2 speelt zich af in Gorinchem, gelegen op 35 kilometer ten oosten van Rotterdam. Op de beurslocatie van HortiContact geven onderzoekers van Wageningen University & Research presentaties: Leo Marcelis (hoogleraar tuinbouw en productfysiologie) over licht en LED-verlichting, Gerben Messelink (onderzoeker) over 'Integrated Pest Management', Anne Elings (wetenschappelijke gewasfysiologie) over ontwikkeling van middelbare technologie tot hightech in broeikasproductie en Frank Kempkes (onderzoeker) over klimaat en energiebesparing. Aansluitend krijgt de groep een lunch aangeboden.

In de middag kan vanaf 13.00 uur een bezoek worden gebracht aan de vakbeurs HortiContact.

Deelname gratis
De HortiContact Tour is een samenwerking tussen de organisatie van de vakbeurs HortiContact (dinsdag 20 t/m donderdag 22 februari 2018 in Evenementenhal Gorinchem), Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. Dankzij de steun van diverse sponsoren is deelname aan de HortiContact Tour gratis. Internationale telers dienen hun reis naar Nederland en de hotelovernachtingen zelf te verzorgen. Wel kunnen geïnteresseerden via de organisatie gebruik maken van een hotelaanbieding en transfers naar de luchthaven.

Voor meer informatie:
www.horticontacttour.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.