Op afstand bedienbaar

Nieuwe machine voor opwikkelen van folie

Een belangrijk onderdeel van de aspergeteelt is het wikkelen van de folie. Er zijn veel verschillende wikkelmachines op de markt, maar de nieuwste ontwikkeling komt van het bedrijf Bagioni uit Forli (Italië), dat is begonnen met het testen van een multifunctionele, elektronische wikkelaar.In tegenstelling tot bestaande systemen, is dit nieuwste systeem ontworpen om vanuit elke positie de bewegingen van de machine te registeren en aan te passen door middel van een simpele afstandsbediening. De opwikkelaar kan ook aan de achterkant van de tractor worden bevestigd.De landbouwer kan volle rollen aan de machine hangen, de spanning en de richting waarin gereden moet worden aanpassen en bepalen met welke snelheid er het beste gewerkt kan worden. Een andere innovatie is dat het systeem is voorzien van een hydraulische installatie die de installatie van de tractor beschermt tegen gevaarlijke overdruk.


De afstandsbediening

De meest handige en slimme innovatie voor de boeren is echter dat het ze in staat stelt om het plastic folie op te rollen zonder dat ze gebruik hoeven te maken van andere machines. Hiermee kunnen de handelingen sneller worden uitgevoerd en wordt de efficiëntie verhoogd.Er is slechts één enkele pijp die van de tractor naar de machine loopt en die beide kanten op kan draaien. Met behulp van de afstandsbediening geeft de teler opdrachten aan de machine zonder dat hij van zijn plek komt.Dankzij de afstandsbediening kan de 4-trapssnelheid zowel handmatig als automatisch worden aangepast. Deze machine maakt het mogelijk om plastic folie op te rollen en af te rollen aan de voorkant of aan de achterkant van de tractor. Er kan maximaal 1800 strekkende meter folie worden gelegd of opgerold met een gewicht van maximaal 3 ton.Bagioni heeft ook andere, traditionelere plastic opwikkelaars in het assortiment.


Contact:
Bagioni Alfiero Snc
Via Bologna 100
47121 Forlì
Tel.: +39 0543 703993
Email: bagioni.aurenzo@libero.it
Web: www.bagionialfiero.com

Voor Duitsland:
Pietro Vitale
Kreisstr 35
59581 Warstein
Phone: +49 2902 9127335
Email: pietro@kivi-parts.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.