Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Evofenedex

"Zakendoen in Rusland kan, maar voorbereiding is van belang"

Steeds meer Nederlandse bedrijven tonen interesse in de Russische markt. Ondanks de sanctieregels die gelden bij im- en export van en naar Rusland, kunnen ondernemers er prima zaken doen. Wel is belangrijk dat ondernemers de sanctiewetgeving goed naleven en hun huiswerk doen als ze de markt willen betreden. Die boodschap gaf Wilco Heiwegen van Evofenedex vanmorgen af op BNR Nieuwsradio en NOS Radio 1, meldt Evofenedex.

Groei
In de eerste helft van het jaar groeide de Nederlandse export met 35 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit onder meer dankzij de aantrekkende Russische economie en de gunstigere koers van de roebel. In 2016 exporteerden Nederlandse bedrijven voor zo'n 4,3 miljard euro aan goederen naar Rusland. De verwachting is dat dit jaar fors meer geƫxporteerd wordt. Met name voor producten als kassen, (landbouw)machines en trucks is een forse exportgroei te zien.

Sancties
Bedrijven die zaken doen in Rusland moeten zich sinds 2014 houden aan de sanctiewetgeving. Overtreden kan forse boetes en zelfs gevangenisstraf opleveren. Evofenedex krijgt nog steeds veel vragen van bedrijven over de sanctiewetgeving, met name van MKB-bedrijven die voor het eerst de Russische markt willen betreden. Evofenedex adviseert bedrijven zich tijdig te verdiepen in de sanctiewetgeving, alvorens zaken te gaan doen in Rusland. Bedrijven kunnen hier altijd contact over opnemen met de ledenadviseurs van Evofenedex.

Beluister hier het interview op BNR Nieuwsradio.

Bron: Evofenedex
Publicatiedatum: