Servicebedrijf uit Essen komt tegemoet aan de wensen van de klant

'Kant-en-klare producten zijn de tendens''

Handgeschilde aardappelen maakten aardappelhandelaar Manfred Liersch bekend en geliefd in Essen en omgeving. Tegenwoordig is het bedrijf uitgegroeid tot een compleet servicebedrijf en behoren groentensticks, fruit, salades en andere groentensoorten eveneens tot het veelzijdige assortiment. Met dochter Silke is het bedrijf sinds twee jaar in handen van de nieuwe generatie, hoewel de nadruk nog steeds op klantvriendelijkheid en flexibiliteit ligt. Ook vader Manfred meldt zich vrijwel dagelijks op het werk. "Hij doet nog actief mee."

Moderniteit
Silke's vader begon destijds met per hand geschilde aardappelen, maar tegenwoordig wordt het assortiment overwegend gekenmerkt door allerlei soorten kant-en-klare producten. "Dat is gewoon de tendens. We moeten naast friet ook sausjes en diepvriesproducten aanbieden. We verkopen momenteel ook groentensticks." Des te veelzijdiger het aanbod is, des te gevarieerder is ook de clientèle. "Met in totaal vier voertuigen beleveren we restaurants, cateringbedrijven, verzorgingsinstellingen, kleuterscholen en bedrijfskeukens in de hele stad", aldus de eigenaresse.


Silke Liersch en haar medewerker mevrouw Steuer

Op het terrein van het Frischezentrum Essen hoort de firma Liersch met meer dan veertig jaar tot de langst gevestigden. Buiten de opslagruimte en het naastgelegen kantoor staat er ook een hal schuin tegenover ter beschikking, waar de producten door medewerkers geschild en verpakt worden. "Deze hal huren we sinds kort.''De voorzijde van het servicebedrijf

Afwisselend
Als dochter van een aardappelhandelaar zag het er naar uit dat Silke voorbestemd was voor de groothandel. Nadat ze tien jaar geleden begon als medewerker, was het in 2015 tijd voor de volgende generatie. Voor Silke is het persoonlijk contact met de klanten en de afwisseling het mooiste aan het handelaarsberoep. "Als je leuke klanten hebt, is het plezierig werk." 

De klanten hoeven meestal niet te vragen hoe het met voormalig eigenaar Manfred gaat. "Mijn vader komt nog dagelijks langs en doet actief mee." De producten worden momenteel enkel telefonisch, per fax en per e-mail besteld. Online bestellen is momenteel nog niet mogelijk. "Mijn dochter is 25 en maakt ook al deel uit van het bedrijf, misschien kan zij hiervoor zorgen."


Een oude foto met Silke Liersch en haar vader Manfred (links), inmiddels 79 jaar oud

Verdere informatie:
Liersch Obst-, Gemüse- und Kartoffelgroßhandlung 
Silke Liersch 
Lützowstr. 22 
45141 Essen
Telefoon: +49 (0) 201 - 318 00 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.