Siebrand Broens, Port International

"Continu ben ik op zoek naar nieuwe AGF-markten en -producten"

Tholen - Sinds begin dit jaar bekleedt Siebrand Broens de functie Business Development Manager bij het hoofdkantoor van Port International in Hamburg. Siebrand is in zijn functie verantwoordelijk voor het zoeken van nieuwe producten en markten van groenten en fruit in Europa. En dat betekent veel reizen en veel zien.


Siebrand Broens van Port International.

"In mijn functie ben ik zowel bezig aan de kant van de telers als aan de kant van de eindklant", geeft hij aan. "Feitelijk gezien zoek ik nieuwe markten en nieuwe producten of probeer ik bestaande producten bij nieuwe klanten te krijgen. Dit doe ik voor zowel groenten als fruit."

Teeltgebied
Volgens Siebrand zoekt Port International de telers in alle uithoeken van de wereld, afhankelijk van de geldende voorwaarden. "Qua teelt zetten wij vooral in op landen zoals Nederland, België, Spanje, Italië, Griekenland en Marokko", vertelt hij. "Qua klanten vertegenwoordigen wij heel Europa. Dat kan dan net zo goed Scandinavië zijn. Omdat wij ons ook bezig houden met exotische producten, moeten wij af en toe toch overzees naar onze producten op zoek gaan. Onze druiven komen momenteel uit Zuid-Amerika, al kunnen die net zo goed uit Zuid-Afrika komen. De zoete aardappelen komen bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten. Soms kan je niet anders, dan je producten buiten de Europese grenzen te halen."

Verschillende afdelingen
Port International is verdeeld over verschillende afdelingen. Daarvan zijn er vier in het Duitse Hamburg te vinden en staat er een in het Nederlandse Venlo. "In Nederland wordt door Port International Dutch Growers de teelt vanuit bijvoorbeeld Nederland, België, maar ook uit Spanje verzameld", gaat Siebrand door. "Op die locatie worden de groenten- en fruitsoorten op kwaliteit getest om vervolgens verhandeld te kunnen worden in Europa. In de overige 4 afdelingen in Hamburg hebben wij onder andere de afdeling 'Bananen' en 'Organic', waar zowel de bio-bananen als andere biologische producten bij horen. Bij de afdeling European Sourcing zetten ze zich vooral in op groenten en fruit. In mijn huidige functie ben ik voor de gehele markt verantwoordelijk. Dit geldt dan voor zowel de teeltkant als de klantenzijde. Voor deze functie heb ik drie jaar bij Hoogstraten gewerkt, waardoor ik kennis heb kunnen opdoen, die ik ook in deze functie kan toepassen. Dat heeft zo zijn voordelen gehad."

Voor meer informatie:
Siebrand Broens
Port International
Lippeltstrasse 1
D–20097 Hamburg
T: +49-40-30 1000 559
T: +49-40-30 10 00 66

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.