reclame voor Monsanto

Ophef in Armenië omdat Amerikaanse ambassade GGO promoot

De ambassade van de Verenigde Staten in Yerevan heeft voor ophef in Armenië gezorgd door het controversiële Amerikaanse bedrijf Monsanto in Armenië te promoten. 

Op 1 november hield de ambassade een conferentie over de Armeense landbouwsector waarbij twee Amerikaanse bedrijven, Monsanto en Valmont (gespecialiseerd in irrigatiesystemen), een presentatie gaven om draagvlak voor hun bedrijven op de Armeense markt te creëren. 

Rafik Mansour van de Amerikaanse ambassade in Yerevan vertelt dat landbouw goed is voor 19,6% van het Armeense bruto binnenlands product. "De Verenigde Staten willen de zakelijke mogelijkheden voor beiden landen vergroten door de handelsrelaties en investeringen te versterken."

De aanwezigheid van de multinational Monsanto, omstreden vanwege de productie van GGO, is op verzet gestuit bij Armeniërs in binnen- en buitenland omdat zij vrezen dat dit bedrijf een bedreiging vormt voor de gewassen in hun land. 

Het Armenian National Committee of America hield een peiling op Twitter over de vraag of de Amerikaanse ambassade Monsanto moet steunen in Armenië, waarop 80% van de respondenten 'nee' stemde 

Lokale activisten hebben eveneens een brief aan de Armeense regering en de Amerikaanse ambassadeur Richard M. Mills geschreven waarin zij kenbaar maken dat zij tegen uitbreiding van Monsanto in Armenië zijn. 

Armenië heeft de teelt van GGO twee jaar geleden verboden maar de import van voedingsproducten die GGO-ingrediënten bevatten is wel toegestaan. De markt wordt niet beschermd tegen de verkoop van dit type producten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.