950 basisschoolleerlingen bezoeken kassen met FETfit

FETfit heeft er weer een mooi seizoen op zitten. Dit jaar bezochten maar liefst 42 klassen met leerlingen uit groep 7 en 8 de Westlandse kassen. Donderdag 26 oktober werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Want zonder de inzet van deze vrijwilligers, kan het programma niet draaien. Stuwende kracht hierachter is Prominentteler Roel de Bakker, eigenaar van Jeugd Bakkie Fietsen. Ook hij werd bedankt voor zijn tomeloze inzet en enthousiasme.


Begeleiders in het zonnetje gezet

Begeleiders bedankt!
Als leerlingen gaan fietsen, gaat er naast de leerkracht ook altijd een begeleider mee van FETfit. Ze fietsen op een Bakkie Fiets langs diverse Westlandse kwekerijen en krijgen groenten, bloemen of planten mee. De vrijwilligers zijn voornamelijk oud-telers met veel kennis van de tuinbouw. Zij fietsen met de klas mee en vertellen hen alles over de teelt, de verse producten en de tuinbouwbedrijven die zij bezoeken. "Onze begeleiders zijn zeer waardevol. Daarom hebben we hen en Roel de Bakker op de laatste dag van het FETfit-seizoen bedankt voor hun grandioze inzet met een bloemetje en een cadeau", aldus Mariëlle van den Berg, communicatiemedewerker FETfit.

Langlopend seizoen
Het seizoen 2017 van FETfit begon al op 14 maart en het eindigde op 26 oktober met de 42e klas van dit seizoen. Dat zijn in totaal 950 leerlingen! "Die hadden we nooit allemaal kunnen ontvangen zonder de vrijwilligers. Dankzij hen is het een lang en succesvol seizoen voor FETfit geweest", aldus Mariëlle. 

Er is niet alleen gefietst door leerlingen. Ook zijn er tomatenplantjes en bakkies groente aan scholen geleverd. Klassen die geen tijd hadden om naar Kwintsheul te komen, het startpunt van Bakkie Fietsen, kunnen voor deze optie van het FETfit-programma kiezen. Zo kunnen kinderen toch leren hoe een tomatenplantje groeit en genieten van deze gezonde snack.


Begeleiders en leerlingen samen op de foto

Sponsoren
FETfit, het educatieprogramma om jongeren gezonder te laten leven, is een initiatief van DOOR en Prominent en wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, veelal bedrijven uit de tuinbouw. Zij sponsoren FETfit door middel van een brons, zilver of gouden 'sponsorship'. 
Wilt u ook sponsor worden en daarmee kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de tuinbouw, kijk dan op de website. 

Voor meer informatie:
Prominent
Mariëlle van den Berg 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven