VoornePutten reageert op artikel Telegraaf

En dan sta je opeens met naam en toenaam genoemd in De Telegraaf bij een artikel over zorgelijke arbeidsomstandigheden in de glastuinbouw. Het overkwam VoornePutten afgelopen zaterdag. De directie reageert. 
 
Afgelopen zaterdag kwam de Nederlandse glastuinbouw er niet goed vanaf. In een uitgebreid artikel in de Telegraaf werd gesproken over het welzijn van Poolse werknemers en verschillende uitermate ongewenste situaties waar Westlandse uitzendbureaus een rol in spelen. Een Poolse medewerker moet zijn pink missen door een onbeveiligde chrysantensnijmachine en een overvol huis met zestien uitzendkrachten en een paar ratten schetsen een treurige situatie. Tot slot wordt er in het artikel ook melding gedaan van vermeende bedreigingen en ernstige seksuele intimidaties. 


 
"We betreuren natuurlijk deze zeer onwenselijke woon- en werksituaties voor buitenlandse uitzendkrachten", reageert directeur Rayif Ayyildiz. "Allereerst voor de betrokkenen zelf, maar ook omdat deze misstanden de uitzendbranche als geheel (en daarmee ook VoornePutten) een slechte naam geven." En daar baalt hij van. "We willen nadrukkelijk afstand nemen van de suggestie die door dit artikel kan zijn ontstaan, dat VoornePutten partij zou zijn geweest in deze verwerpelijke voorbeelden van onveilige woon- en werksituaties en propvolle woningen."

"Los van een geschil (daterend uit 2013) met een uitzendkracht over de uitleg van verschillende in de sector geldende cao's - een zaak waarover de rechter zich in hoger beroep nog uitspreken moet - is VoornePutten op geen enkele wijze betrokken bij de eerder genoemde voorbeelden", vervolgt Rayif. Het bedrijf hecht er juist belang aan dat uitzendkrachten met respect worden behandeld en wonen en werken in een veilige omgeving. "Hiervoor is zeer recent nog een geheel gerenoveerd appartementencomplex aangekocht, waar niet meer dan 2 personen in een compleet gemeubileerd appartement verblijven. Daarnaast leven we alle wet- en regelgeving volledig na. De keurmerken van ABU, SNA en SNF zijn hiervan het bewijs." 

Voor meer informatie:
VoornePutten Uitzendbureau
Oud Camp 8
3155 DL Maasland
Tel. +31 (0)174 294500
Fax +31 (0)174 290991 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.