Frucht Hartmann

"Wij lopen in Duitsland achter in het ontwikkelen van convenience-concepten"

Hij houdt zich bezig met de lokale levensmiddelverzorging en gastronomie in Hessen en Thüringen, maar kijkt ook altijd voorbij de grenzen: Christoph Hartmann, eigenaar van Frucht Hartmann Fulda en Frisch Frucht Erfurt, is een geëngageerde en bedrijvige ondernemer. Hij houdt continu de wereldmarkt en de uitdagingen binnen de levensmiddelenbranche in de gaten. Het uitgangspunt van zijn bedrijf is altijd hetzelfde: "We kiezen voor korte afstanden, zowel binnen het bedrijf als naar buiten toe."

"Vers, snel, individueel en absoluut betrouwbaar", zo vat directeur Christoph Hartmann de voordelen van zijn bedrijf samen. Nadat hij in 1992 het familiebedrijf van zijn ouders overnam, heeft hij hij het bedrijf uitgebouwd tot een compleet servicebedrijf met twee vestigingen in Fulda en Erfurt. Het leveringsgebied strekt zich uit van Frankfurt tot aan Leipzig. Het aandachtspunt ligt op de gastronomie en grote verzorgingsinstellingen zoals tehuizen, klinieken en bedrijfskantines.


Eigenaar Chistoph Hartmann van Frucht Hartmann

Lokaal en trouw aan leveranciers
Hoewel Christoph Hartmann zijn assortiment continu uitbreidt, hecht hij grote waarde aan lokaliteit en lokale leveranciers. "Onze leveranciers en telers zijn het vaste fundament van ons bedrijf. We verkopen alles wat lokaal geproduceerd of geteeld kan worden. Al van oudsher bieden we producten aan uit nabijgelegen teeltgebieden zoals het Frankenland, Frankfurter Raum en natuurlijk het Apfelland Thüringen. Voor de rest geldt altijd dat de voorkeur gegeven wordt aan de dichtstbij gelegen teeltgebieden, afhankelijk van de beschikbaarheid van producten." Christoph Hartmann en zijn team vullen de lokale producten aan met importproducten uit het buitenland – vooral uit Spanje, Italië en Nederland.

Wanneer hij voor zijn werk buiten Duitsland komt, kijkt Christoph precies hoe het er in de buitenlandse retail aan toe gaat. "In Engeland en Nederland, maar ook in het zuiden van Europa, is men duidelijk verder met de ontwikkeling van het convenience-concept. Echter is ook hier in Duitsland de trend in de richting van convenience ongebroken. Onze klanten zijn daaromtrent al sterk opgesteld." Datzelfde geldt ook voor biologische producten.


Het team van Frucht Hartmann met de eigenaar links bovenaan.

Snel en betrouwbaar
Ondanks de uitdagingen van de steeds veeleisender levensmiddelenbranche is Christoph er zeker van dat er voor zijn service altijd een clientèle bestaat. "Als familiebedrijf met hart en geschiedenis leven we het principe van korte afstanden na. Naar binnen toe, oftewel in de omgang met onze medewerkers, maar ook naar buiten toe, voor onze klanten die we 24 uur per dag van versproducten voorzien."

Op deze basis kan ook zijn bedrijf zich verder ontwikkelen. "De kansen liggen bij onze snelheid, betrouwbaarheid en natuurlijk onze versheid. Bovendien zijn we in staat om heel individueel op de behoeftes en wensen van onze klanten in te gaan." Passend hierbij luidt het motto van de directeur: "We vragen niet, we doen."


Het gebouw van de vestiging in Erfurt

Verdere informatie:
Frucht Hartmann GmbH
Directeur: Christoph Hartmann
Daimler-Benz-Str. 21 36039 Fulda
Telefoon +49 6 61 94 81 – 0

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.