Koppert aan kop in Hillenraad

Koppert Biological Systems is uitgeroepen tot meest toonaangevende tuinbouwbedrijf in de Hillenraad100. Daarmee laat deze onderneming voor het eerst in zijn 50-jarige bestaan Enza Zaden (nummer 2) en Nature's Pride (3) achter zich. Ook de categorie 500+ bedrijven kent een nieuwe nummer 1: Rijk Zwaan. Tevens waren er onderscheidingen voor het beste Challenging Concept 2017, Familiebedrijf van het Jaar en de Duurzaamheidsprijs. De ranglijst werd vrijdagavond bekend gemaakt tijdens het Hortigala in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp Rotterdam.

Directeuren Henri Oosthoek en Paul Koppert namen de prijs in ontvangst. "Onze nummer één positie is niet alleen een enorme eer, het geeft ons ook energie: om ons blijvend in te zetten voor 100% duurzame land- en tuinbouw wereldwijd", zegt Henri Oosthoek. "We werken al 50 jaar samen met de natuur om zo de land- en tuinbouw gezonder en duurzamer te maken. Deze prijs zien we als een erkenning van het belang daarvan", aldus Paul Koppert.

De nieuwe top 10 van de Hillenraad 100 ziet er in 2017 verder als volgt uit: Enza Zaden (2), Nature's Pride (3), Agro Care (4), Anthura (5), Beekenkamp Groep (6), Bayer CropScience Vegetable Seeds (7), Dümmen Orange (8), Ridder-HortiMaX (9) en Florensis (10). De nieuwe nummer 100 is Dijk van Dijk, dat zich door innovatie in marketing en product in de kijker speelde. 
Challenging Concepts, Duurzaamheidsprijs en Familiebedrijf van het Jaar
Dit jaar is de Hillenraad100 extra aandacht geschonken aan Challenging Concepts: welke ideeën, technologieën, diensten of andere innovaties kunnen de bestaande markten opschudden? Uit de drie Challenging Concepts van 2017 werd HortiKey bekroond als potentieel het meest uitdagend. De Duurzaamheidsprijs werd overhandigd door Hortigala-partners Rabobank en ging naar Ter Laak Orchids. De onderneming Heemskerk fresh & easy mocht de titel Familiebedrijf van het Jaar ontvangen uit handen van BDO, mede-sponsor van het Hortigala. Het Maasdijkse PB Techniek is als nieuwkomer de Hillenraad100 binnengekomen op 96. Een bijzondere prestatie van het bedrijf, opgericht door de twee broers Brabander, dat al meer dan 25 jaar actief is in de (glas)tuinbouwsector. "PB Techniek werd in mei van dit jaar gevraagd zich kandidaat te stellen voor de jaarlijkse ranking. "Een beetje laat, maar wel erg gewenst." Volgens Koen Brabander. "We zijn meer dan trots op de nominatie van ons bedrijf. Het is een bekroning op ons werk. Een bevestiging dat we ons nu mogen scharen onder de honderd meest toonaangevende ondernemingen in onze sector. Dat voelt heel goed."Hillenraad100
De nieuwe Hillenraad100 is kosteloos te verkrijgen tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair van 8 tot en met 10 november in de stand van Hillenraad in het FloraHolland House. Tevens is het magazine te bestellen via hillenraad100.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.