Spaans import- en exportverkeer groenten en fruit steeg met 2,3%

Het import- en exportverkeer van groenten en fruit in de Spaanse havens bereikte een totaal van 1,8 mln. ton in het eerste halfjaar van 2017. Dit betekent een stijging van 2,3% t.o.v. dezelfde periode in 2016.Volgens bronnen van het Spaanse Ministerie van Verkeer en Waterstaat (Fomento) betrof de overslag in de havens in totaal 8,5 mln. ton tuinbouwproducten, waarvan 60% (4.9 mln. ton) bestemd was voor import en export. Er wordt verwacht dat er in 2020 sprake zal zijn van een hoeveelheid van 10 mln. ton.

Tevens stelt het Ministerie dat deze groei te danken is aan de versterking van de cabotage in het zeevervoer met de Europese landen, dat bijna 93% van de Spaanse export vertegenwoordigt, en met de Afrikaanse kuststaten uit het Mediterrane gebied. Bovendien bevordert dit de groei van de intermodaliteit.

Volgens de cijfers van de Spaanse Vereniging van Groenten- en Fruitproducenten en -Exporteurs (FEPEX) steeg de waarde van de Spaanse export van verse groenten en fruit in 2016 met 5% tot € 12,4 mld.

De belangrijkste havenautoriteiten (Bahía de Algeciras, Bahía de Cádiz, Bilbao, Cartagena, Castellón, Ferrol, Huelva, Las Palmas, Marín y Ría de Pontevedra, Mortril, Sevilla, Tarragona, Valencia en Vigo) hebben bij elkaar een oppervlakte van 85 mln. m2 en tevens koeling en opslagfaciliteiten van ongeveer 2 mln. m3. Bovendien beschikken zij over een totale aanlegplaats van meer dan 300.000 m., verbindingen met elke willekeurige haven in de wereld, grensinspecties (PIF), fytosanitaire diensten en een grote reeks van logistieke oplossingen.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.