Australië: Eerste onderzoekscentrum voor kasgroententeelt

Om de volgende lichting tuinbouwtelers te ontwikkelen en aan de stijgende voedselvraag te voldoen, hebben Hort Innovation en Western Sydney University de krachten gebundeld om het eerste ultramoderne onderzoekscentrum voor kasgroententeelt in Australië te lanceren.Het 'National Vegetable Protected Cropping Center' werd vandaag officieel geopend door minister van Landbouw en Water Anne Ruston en de minister van West-Sydney Stuart Ayres. Het bestaat uit een kas van $7 miljoen ten behoeve van door de sector gedreven onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten en universitair cursusmateriaal.

De onderzoekskas beschikt over acht kamers met temperatuurregeling en overgangsglas dat zich afhankelijk van de buitenlichtniveaus in kleur aanpast. Onderzoekers streven naar de hoogst mogelijke commerciële oogsten met minimale energie, arbeid, voedingsstoffen en waterafvoer.

Volgens John Lloyd, CEO van Hort Innovation, is het bestaan van een dergelijk onderzoekscentrum nog nooit zo belangrijk geweest in het licht van een verouderde tuinbouwsector, snel ontwikkelende technologie en een stijgende wereldwijde vraag naar voedsel. Hij kijkt erg uit naar de bevindingen van het centrum, die met Australische telers zullen worden gedeeld.

"Het centrum is ook bedoeld om nieuwkomers in de tuinbouwsector aan te trekken door wat van de meest geavanceerde technologie die momenteel beschikbaar is te presenteren. De huidige vraag naar geschoolde glastuinbouwwerkers overschrijdt het aanbod en deze kloof zal naar verwachting alleen maar groter worden. De huidige en toekomstige studenten van Western Sydney University kunnen deze spannende tijd in de geschiedenis van de Australische voedselproductie nu van dichtbij meemaken."

Mark Massey, vicevoorzitter van de glastuinbouwvereniging Protected Cropping Australia, is erg blij met de realisatie van het project: "Beschermde teelt is een snelgroeiende sector omdat het mogelijk is meer te produceren in een omgeving waar plagen en externe weersinvloeden in grote mate kunnen worden beheerst. Het bouwen van een kas is echter een investering, dus weten wat de ideale temperatuur-, water-, voedingsstoffen- en lichtniveaus zijn voor verschillende soorten groenten zal zeker een groot voordeel zijn voor de sector."

Volgens vicerector professor Barney Glover van de Western Sydney University is ook de universiteit enthousiast over het onderzoekscentrum: "De campus van Hawkesbury is aan de rand van Sydney perfect gelegen voor onderzoek en onderwijs om de toekomstige productiviteit van de Australische tuinbouw te helpen bevorderen. Tot nu toe bestond er niks dat speciaal op het strenge klimaat van Australië gericht was. Dit essentiële stukje wetenschappelijke infrastructuur voor Australië is alleen mogelijk door onze samenwerking met Hort Innovation."

"De kas en het onderzoekscentrum versterken de reputatie van de universiteit als een nationaal leider in tuinbouwonderzoek en –onderwijs en vertegenwoordigen een waardige opvolging van onze geschiedenis in landbouwonderzoek en –onderwijs in Hawkesbury vanaf 1891."

Voor meer informatie: 
Kelly Vorst-Parkes
Hort Innovation
Tel: +61 447 304 255 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.