Conferentie biologische gewasbescherming drukbezocht

De Annual Biocontrol Industry Meeting (ABIM) is het grootste internationale event voor biologische beschermingsproducten. Dit jaar bezochten zo'n 1050 vertegenwoordigers afkomstig uit 52 landen de beurs, die duurde van 23 tot 25 oktober. Samen vertegenwoordigden zij meer dan 500 bedrijven. Ook waren er afgevaardigden van de EU, de OECD en de FAO. De ABIM trok nog nooit zo veel bezoekers. Dit laat zien hoe hard de biologische gewasbeschermingssector groeit. 


Dit jaar bezochten zo'n 1050 vertegenwoordigers afkomstig uit 52 landen de beurs. (Photo: FiBL, Andreas Basler)

Biologische landbouw blijft groeien
Dr. Lucius Tamm van het Research Institute of Organic Agriculture FiBL opende de conferentie. Hij wees op de enorme groei van biologische landbouw wereldwijd: in 1999 was er slechts 11 miljoen hectare biologische landbouwgrond; in 2015 was dit al meer dan 50 miljoen hectare. Volgens Tamm groeit van alle sectoren de biologische landbouw het hardst. Ook in de conventionele landbouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van biologische beschermingsmiddelen.

Deelnemers van de ABIM konden hun kennis delen en met elkaar nadenken over de toekomst van de sector tijdens presentaties, een informatiemarkt en gesprekken.

52 nationaliteiten 
Het grootste aandeel kwam van het midden- en kleinbedrijf uit de sector. Zij gebruikten het evenement om hun producten te promoten. Zeker voor kleine bedrijven is het belangrijk om samen te werken en een internationaal netwerk op te bouwen. Dit bevestigt Kartik Laijawala uit Mumbai. Hij vertegenwoordigt het kleine Indische Nico Orgo dat handelt in biologische gewasbeschermingsmiddelen. "Deze bijeenkomst is belangrijk voor ons internationale netwerk", zegt hij. "We zijn in het bijzonder op zoek naar Europese zakenpartners."


Deelnemers van de ABIM konden hun kennis delen tijdens presentaties, een informatiemarkt en gesprekken. (Photo: FiBL, Andreas Basler)


Het Franse familiebedrijf ActionPin ziet de conferentie als een uniek platform om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen. Het bedrijf werkt al sinds 1948 met een natuurlijk terpeen van pijnbomen, een 'afvalproduct' van de regionale papierproductie. Volgens de producent verhogen terpenen de efficiëntie van biologische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

De laatste jaren zijn ook multinationals biologische beschermingsmiddelen gaan produceren. De interesse van fabrikanten van chemisch gesynthetiseerde beschermingsmiddelen in biologische gewasbescherming heeft een positieve invloed gehad op de sector. 

ABIM komt voort uit een samenwerking tussen FiBL en de International Biocontrol Manufacturers' Association (IBMA), die ook ieder jaar een algemene vergadering houdt tijdens de conferentie in Basel. Beide partijen zijn sinds de oprichting de organisatoren van het evenement. Zij bepalen de inhoud van de ABIM en hebben zo veel invloed op hoe de biologische gewasbescherming zich op de lange termijn zal ontwikkelen.

Source: FiBL

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven