Parijs zet in op groenten- en fruitteelt in de binnenstad

Na het succes met het telen van aardbeien in zeecontainers wil Agricool ook daken van publieke gebouwen in Asnieres gebruiken voor de teelt van groenten en fruit. Ook willen ze het aantal kassen in de stad vergroten. Thierry Sellier, de loco-burgemeester die verantwoordelijk is voor dit project: "In Montreal wordt 10% van de groenten en fruit in de stad geteeld. Hoewel we nog lang niet aan dit percentage zitten, zouden we hier graag dichterbij komen." 
 
De stad zou hiervoor grote, platte daken moeten gebruiken en gelukkig voldoen bijna alle scholen in de stad aan deze eis. Bovendien zouden scholieren hierdoor bij de teelt betrokken kunnen worden. "Ons doel is om mensen bewust te maken van de groenten- en fruitteelt en hen te laten zien dat je op veel verschillende manieren kunt telen." Een andere mogelijk plek waar geteeld kan worden, is een bouwgebied bij de Quartier de Seine. Hier ligt een terrein van 7000 m2 dat voor dit doel gebruikt zou kunnen worden. Sellier vertelt dat het "de perfecte plek is". Het ontwerp van het gebied is nog onbekend, maar ze zouden er graag doorzichtige kassen willen plaatsen die de aandacht van voorbijkomende automobilisten trekken. Dezelfde methode zal gebruikt worden bij een gebied iets verderop naast de Rosa Bonheur, Quai du Docteur-Dervaux. 
 
Ook kunnen er nieuwe Agricool containers worden gebouwd en staan er al schoolbezoeken aan de container in Halle Flachat gepland. Sellier: "We willen de containers in alle delen van de stad gebruiken. De start-up wil de teelt dan ook uitbreiden met sla en wortelen." Alle projecten staan nog in de kinderschoenen en de gemeente heeft nog ontmoetingen met verschillende innovatieve start-ups. Begin 2018 kunnen start-ups ideeën voor projecten aandragen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.