Productie neemt toe

VS: Paprikaproductie verplaatst zich naar Coachella en Baja

De paprikateelt verplaatst zich van de winter- naar de zomerteeltgebieden. Met kweekgebieden in Californië en Mexico verwacht het Amerikaanse Prime Time Produce een vloeiende overgang van de productie van zowel vollegrondsteelt als kasteelt. De gebieden in Coachella Valley en Baja bouwen hun productie langzaamaan af, terwijl de productie in de regio van Oxnard wordt opgevoerd.De vraag trekt aan. Dit komt mede doordat het aanbod in het westen slinkt door beschadigde gewassen dankzij orkaan Irma. Ook is er een sterke vraag naar mini-paprika's, die vooral populair zijn als snack. "Het is een gezonde en snelle snack voor zowel kinderen als volwassenen", zegt Brian Miller van Prime Time Produce. Volgens hem zijn de gewassen goed en zat het weer mee. "Alles wordt nu klaargemaakt, en halverwege november zullen we op volle kracht kunnen draaien in Coachella en Baja. We rekenen deze herfst op een goede productie."

De meeste marktrapporten laten zien dat de prijzen van rode, groene en gele paprika's de afgelopen maand niet zijn gewijzigd. Volgens Miller komt ook de productie van sperziebonen in de Coachella Valley vanaf 1 november goed op gang. "Prime Time asperges zullen tegen de vakantietijd ook volop kunnen worden geleverd."

Voor meer informatie:
Brian Miller 
Prime Time Produce 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.