Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

President Kiska bezoekt Koppert Slowakije

Andrej Kiska, de president van Slowakije, heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de grootste hommelkwekerij ter wereld bij Koppert Slowakije. Dat gebeurde in het kader van een presidentieel werkbezoek aan de belangrijkste werkgevers in het gebied.



President Kiska kreeg een rondleiding door de productiefaciliteit van Koppert, waar jaarlijks meer dan een miljoen hommels worden gekweekt om over de hele wereld gewassen te bestuiven. Na de rondleiding door de fabriek, waar hij met een aantal medewerkers sprak, zei de president onder de indruk te zijn van de kwaliteit en toewijding waarmee het werk wordt uitgevoerd: 'Dit bezoek was een ware belevenis. Ik dacht dat ik niet zo snel verrast werd. Maar dit had ik echt niet verwacht.'



Roland Kreškóci, manager van de business unit Bestuiving en algemeen manager van Koppert Slowakije, en René Koppert, director operations bij Koppert Biological Systems, waren aanwezig om de president welkom te heten. De president werd vergezeld door de burgemeester van Nové Zámky, Otokar Klein, en vice-burgemeester Lukáš Štefánik. 'Onze Natupol-hommelkasten worden met veel deskundigheid en voortdurende innovatie ontwikkeld. Telers over de hele wereld gebruiken onze hommels als efficiënte bestuivers voor zowel bedekte als vollegrondsteelten', aldus Kreškóci. 'Door het bezoek van de president aan onze vestiging en zijn persoonlijke betrokkenheid bij het welzijn van de arbeiders in het land zijn we er eens te meer aan herinnerd dat de mensen, onze collega's, het allerbelangrijkst zijn voor de productie bij Koppert Slowakije.'



Dit jaar, in het jubileumjaar van Koppert Biological Systems, viert de productiefaciliteit in Slowakije haar 20-jarig bestaan. In Nederland heeft koning Willem-Alexander in september het Experience Centre geopend ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het bedrijf.

President Kiska, die bekend staat om zijn liefdadigheidsprojecten, gaat regelmatig naar verschillende delen van het land om met werknemers en werkgevers te spreken. Koppert was een van de twee bedrijven in Nové Zámky die waren uitgekozen voor een bezoek.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: