Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel van der Knaap, Kwekerij Rimato:

"Duurzame tomaten zonder bittere nasmaak voor volgende generatie"

Kwekerij Rimato wil op een duurzame manier tomaten produceren, zodat genieten van hun tomaten geen bittere nasmaak geeft voor de volgende generatie. Marcel van der Knaap vertelt over het aardwarmteproject waarin zijn kwekerij participeert.



Wat maakt dit project bijzonder?
Er wordt straks op 4 kilometer diepte geboord, andere aardwarmteprojecten gaan niet verder dan 3 kilometer. Naar verwachting komt er straks water van 140 graden Celsius omhoog. Door dieper te boren, haal je met één boring meer MWth (megawatt voor thermische energie) omhoog.

Hoe komt de warmte uiteindelijk bij jullie terecht?
Er wordt een leidingnet aangelegd en daar worden alle deelnemers aan het Trias project op aangesloten. Ideaal zou natuurlijk zijn wanneer de verschillende aardwarmteprojecten die er zijn in de omgeving, in de toekomst aan elkaar gekoppeld worden. Zo heeft iedereen de beschikbaarheid over voldoende warmte en kan een overschot van het ene bedrijf gebruikt worden op een ander bedrijf.

Wanneer kun je voor het eerst gebruik maken van aardwarmte?
Bij dit project is alles nieuw. Het is nog moeilijk te voorspellen wanneer we kunnen starten met de afname van warmte uit de bron. Hopelijk in het voorjaar van 2019. Op welke manier zijn jullie nog meer met duurzaamheid bezig? We gebruiken zuivere CO2 voor de optimale groei van onze tomatenplanten, via OCAP. Dit is afkomstig van de industrie in de buurt. Hierdoor hoeven we de ketel of WKK niet aan te zetten voor het winnen van CO2. OCAP en aardwarmte zijn een perfecte combinatie. Ook gaan we bewust met ons afval om. Zo verwerken we gescheurde of afgekeurde tomaten tot soep en ketchup in samenwerking met Looye kwekers.

Voor meer informatie:
triaswestland.nl/project
www.prominent-tomatoes.nl
Publicatiedatum: