Wie is verantwoordelijk voor duurzame inzetbaarheid?

Bij duurzaamheid wordt in de glastuinbouw in eerste instantie gedacht aan duurzame energie, maar duurzame inzetbaarheid gaat over het inzetbaar blijven van medewerkers.

Voor een medewerker betekent duurzame inzetbaarheid de mogelijkheid om zich aan te passen aan de veranderingen in de werkomgeving. Inzetbaarheid wordt gezien als een middel voor medewerkers voor werkzekerheid. In de huidige maatschappij is een loopbaan meer dan alleen een baan, positie of rol. Het is een ontwikkelingsproces van vooruitgang, waarvoor zowel de medewerker als de werkgever verantwoordelijk zijn.

Door de steeds sneller gaande veranderingen zoals robotisering kunnen werkgevers tegenwoordig geen baanzekerheid meer bieden, de medewerker is nu zelf verantwoordelijk voor zijn carrière. In de beleving van medewerkers is dit een scheve verdeling van de verantwoordelijkheid wat kan leiden tot gebrek aan loyaliteit. In een 'nieuw psychologische contract' wordt de loyaliteit in ruil voor baanzekerheid vervangen door eigen verantwoordelijkheid in ruil voor investeringen in 'employability' zoals opleiden en ontwikkeling, job-rotatie, loopbaancoaching en het aanpassen van de taken.

Het is dus een gedeelde verantwoordelijkheid, werkgevers faciliteren en stimuleren, werknemers nemen de regie in eigen handen om aan de slag te gaan met hun eigen loopbaan. Daarom biedt Kas groeit ook de loopbaanvoucher aan. Met als doel de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. Kas groeit faciliteert zowel werkgevers als werknemers.

De komende maanden besteedt Kas groeit veel aandacht aan duurzame inzetbaarheid en het boeien en binden van medewerkers. In januari starten ze met twee nieuwe webinars in samenwerking met Stigas en LTO Glaskracht Nederland. Noteer deze dagen alvast in je agenda:
  • 18 januari 2018 om 16.00 uur (online te volgen)
  • 30 januari 2018 om 16.00 uur (online te volgen)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.