Meer belangstelling voor kavels Koekoekspolder

De Koekoekspolder in IJsselmuiden ziet er vanuit de lucht prachtig uit. Telers uit het gebied maakten onderstaande video om de laten zien wat de regio allemaal te bieden heeft. 


Het was een tijdje rustig in de Koekoekspolder, maar de laatste tijd trekt dat net als in alle tuinbouwgebieden weer aan. De maatschap Gebroeders Vahl heeft onlangs 2.4 hectare grond gekocht voor de verdere uitbreiding van het bedrijf. 

Vahl kan met deze uitbreiding het bedrijf verder uitbouwen en op een solide wijze toekomstbestendig maken. De vestiging in IJsselmuiden zal in de toekomst nog meer komkommers opleveren, die op innovatieve en duurzame wijze worden geteeld door aardwarmte. Naast de locatie in IJsselmuiden heeft Vahl ook nog een vestiging in het oosten van Duitsland. 

Meer belangstelling
De laatste tijd ontstaat er weer meer belangstelling voor de beschikbare kavels in het tuinbouwgebied. "Dit wordt veroorzaakt door een aantrekkende markt, vertrouwen van de lokale telers in het gebied, maar ook door actief te acquireren in de branche buiten de regio", verklaren de drie ondernemers die samenwerken met de gemeente Kampen op het gebied van acquisitie. "Op dit moment wordt onderzocht hoe er samengewerkt kan worden met andere tuinbouwgebieden en hoe er nog innovatiever en duurzamer kan worden geproduceerd door de telers. Er zijn onder andere plannen voor een zonnepark en de mogelijkheden voor uitbreiding van aardwarmte worden onderzocht." 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.