Australische tomatenteler steunt onderzoek naar aplastische anemie

De Australische stichting Maddie Reiwoldt's Vision heeft een donatie van €66.000 van tomatenteler Flavorite Tomatoes ontvangen voor het onderzoek naar nieuwe behandelingsmethoden voor aplastische anemie, de beenmergaandoening waaraan de naamgeefster van de stichting, Maddie Reiwoldt, in 2015 overleed. Met de verkoop van Flavorite's Cherry Burst en trostomaten in de filialen van supermarktketen Coles zal een onderzoeksproject van het Peter MacCallum kankerinstituut worden gefinancierd. Het onderzoek zal gericht zijn op genoombewerking van hematopoiëtische stamcellen om een behandeling voor aplastische anemie en andere vormen van beenmergfalen (BMFS) te ontwikkelen. Maddie's neef Jack Riewoldt, tevens ambassadeur van de stichting, benadrukt het belang van onderzoek naar deze aandoeningen. "Maddie had maar één doel voor ogen en dat was het vinden van een behandeling voor BMFS. Voor haar was er geen redding meer mogelijk en zij heeft haar strijd op moeten geven. Dankzij de steun van Flavorite en Coles kunnen we dit belangrijke onderzoek nu wel voortzetten om ervoor te zorgen dat andere patiënten de lijdensweg van Maddie bespaard zal blijven."

Op dit moment zijn de behandelingsmogelijkheden voor BMFS-patiënten zeer beperkt. De huidige methoden zijn bovendien erg belastend voor de veelal jonge patiënten. Flavorite mede-oprichter Mark Millis, die zelf bloedkanker heeft overwonnen, weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk medisch onderzoek is. Zijn bedrijf is dan ook erg blij op deze manier een bijdrage aan het de stichting te kunnen leveren. 


Voor meer informatie:
Maddie Riewoldt's Vision
Tel: +61 0417 532 930

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.