"Rob van der Wouw: "Bramenteelt vertoont gelijkenis met aardbeienteelt 25 jaar terug"

Jong Fruit kiest met vierde kas voor bramenteelt

Tholen - Naast de 14 hectare kasaardbeienteelt op een drietal locaties voegt Jong Fruit uit Dongen ook 2 hectare kasbramen toe aan het assortiment. "Ik zie veel gelijkenissen met de bramenteelt van nu en de aardbeienteelt van 25 jaar geleden, toen ik mijn intrede deed in dit bedrijf", vertelt Rob van der Wouw. "Van de aardbeien werd toen ook gezegd dat de teelt tegen zijn maximum aan zou lopen en kijk waar de teelt nu staat."

Jong Fruit kreeg deze kans om te starten met de bramenproductie door de kas over te nemen van de nabijgelegen familie Schoenmakers, die de eerste jaren zelf nog de helft van het areaal van Jong Fruit terug huurt, zodat het bedrijf geleidelijk in de bramenteelt kan groeien. "We hebben deze stap ook nadrukkelijk in samenspraak gezet men onze afnemer The Greenery, die aangaf op zoek te zijn naar uitbreiding in de bramen.""Onderdeel van onze bredere bedrijfsstrategie is de aanleg van ruim 30.000 vierkante meter trayvelden voor de opkweek van eigen planten. Ook voor de bramen hebben we ons eigen plantmateriaal ontwikkeld", vertelt Rob. "We zoeken niet het makkelijkste product, want de bramenteelt is nog arbeidsintensiever dan de aardbeien. In de aardbeien zijn we belichte teelt een pionier geweest in jaarrond teelt en we kijken hoe we de bramenteelt ook op kunnen rekken door in elk seizoen te zorgen voor constante hoge kwaliteit."

Daarbij heeft de ondernemer ook voor de bramenafzet een duidelijke visie. "Ons doel is om de bramenconsumptie verder te bevorderen. Samen met The Greenery willen we de retailmarkt voorzien van de hoogste kwaliteit bramen. In mijn ogen zit er geen enkele retailer te wachten op de daghandel. We willen de afzet dan ook programmagestuurd aanvliegen en niet bij de klok zitten te wachten tot een afnemer interesse toont."

Voor meer informatie:
Rob van der Wouw
Jong Fruit
Vaartweg 14
5106 ND Dongen
rob@jongfruit.eu
www.jongfruit.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.