Polen: Zware regen beïnvloedt kooloogst

Door de vele regenval zou de kooloogst langer kunnen duren. Ook voor de komende dagen wordt nog regen verwacht. Telers wijzen niet alleen op de problemen die door de langer durende oogst ontstaan, maar ook op de grote aanwezigheid van schimmels. 

Telers in de provincie Mazovië laten weten dat de verliezen in de kooloogst wel kan oplopen tot 30%. De oogst is begonnen begin september en loopt waarschijnlijk door tot midden november.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schat dat kooloogst van dit jaar ongeveer 1 miljoen ton zal opbrengen. De weersomstandigheden waren dit seizoen overigens erg wisselend in het land. In het noordwesten is er bijvoorbeeld overmatig veel regen gevallen en zijn veel velden overstroomd. In het zuidoosten van Polen is er echter zeer weinig regen gevallen, wat een negatief effect op de oogst van groenten zoals witte kool, bloemkool, paksoi en broccoli zou kunnen hebben.

Bron: sadyogrody.pl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.