Nieuwbouw met BREEAM Outstanding doelstelling

Duurzame koelinstallatie voor Van Oers United in Dinteloord

Voor het nieuwe expeditie- en verwerkingscentrum van Van Oers United realiseert Nijssen een energiezuinige en milieuvriendelijke koelinstallatie op basis van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak en CO2.De nieuwbouw van 13.650 m2 wordt gerealiseerd in de Agro & Foodcluster van bedrijventerrein Nieuw Prinsenland in Dinteloord. Het pand omvat een distributiegebouw met een productiehal, gekoelde ruimten, een fustopslag en kantoor. De nieuwe locatie ligt midden in het teeltgebied van Van Oers voor sperziebonen en spruiten. In het pand komen dan ook speciale inkoelcellen voor spruiten. Door op de nieuwe locatie alle activiteiten - opslag, verwerking en verpakking - te concentreren, kan Van Oers een efficiencyslag maken.

Om de voedselveiligheid van de producten te garanderen, moet worden voldaan aan de eisen vanuit HACCP-, BRC- en IFS-normering. Bij de keuze voor materialen, locatie en afwerking van installatie en leidingen is hiermee rekening gehouden.Het nieuwe pand wordt gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsnormen. Doelstelling is om het BREEAM-certificaat op het niveau Outstanding te behalen. De koelinstallatie voldoet daarmee ook aan de eisen van de EIA-regeling 2017. Duurzaamheid speelt ook een rol bij de keuze voor het Agro & Foodcluster, dat zoekt naar onderlinge samenwerking bij bijvoorbeeld hergebruik van water, composteren van afval, combineren van transporten en verduurzamen van reststromen.

Van Oers United, sinds 2015 onderdeel van de Franse coöperatie Agrial, is leverancier en producent van verse groenten en al decennia actief op de Europese markt en daarbuiten.Nijssen start januari 2018 met de uitvoering, oplevering staat gepland voor juni 2018.

Meer informatie:
Nijssen BV
Bio Science Park
Einsteinweg 3
2333 CC Leiden
Tel: 071 – 521 62 14
info@nijssen.com
www.nijssen.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven