Weer wortelpeterselie van Britse bodem verkrijgbaar

Een paar jaar geleden begon het in Oost-Engeland gevestigde Frederick Hiam met de teelt van wortelpeterselie op een klein perceel omdat een aantal van zijn klanten interesse in het product had. Wortelpeterselie, dat in Engeland ook wel 'Hamburg parsley' genoemd wordt, is een vrij onbekende groente. Dankzij een aantal bekende koks begint deze vergeten groente echter weer steeds meer terrein te winnen in het Verenigd Koninkrijk. 

"Het product wordt naast andere basisproducten zoals pastinaak, uien en wortelen verkocht bij groothandels en foodservicebedrijven in de kenmerkende Frederick Hiam-verpakking," vertelt Nick Gilford van het bedrijf. De groente is vooral bekend in Oost-Europa, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Scandinavië. Peterseliewortel heeft een zeer specifieke smaak met elementen van pastinaak, selderij en peterselie. 

"Wortelpeterselie is een veelzijdige groente en kan op dezelfde manier bereid worden als pastinaak en wortel maar is ook geschikt om rauw in salades verwerkt te worden. Gepureerde wortelpeterselie is een perfecte begeleider van gegrild vlees. Onze Oost-Europese medewerkers verwerken de groente graag in soepen en stoofschotels waarvoor ze zowel de wortel als het loof gebruiken," vertelt Nick. 

"Het gewas is niet gemakkelijk te telen. Zaadkieming en onkruidbestrijding vormen hierbij de grootste obstakels. Aangezien we deze groente al drie jaar telen, leren we steeds bij en hebben we onze teelt-, oogst en verwerkingsmethoden in de loopt der tijd aangepast. De groente wordt gedurende de wintermaanden ingekuild en geoogst wanneer er vraag naar is. We zijn een paar weken geleden begonnen met de oogst en we zijn zeer tevreden over de kwaliteit dit jaar. We moeten de finesses van de teelt van deze uitdagende maar interessante wortelgroente echter nog wel verder onder de knie zien te krijgen," aldus Nick. Voor meer informatie:
Nick Gilford
Frederick Hiam
Tel: +44 1842 815500
nick@frederick-hiam.co.uk
www.frederick-hiam.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.