Vollegrondsassortiment onder de aandacht bij Rijk Zwaan

De één toonde interesse in het brede assortiment spinazie met fysio 1 t/m 16, de ander in slarassen met Knox of Knox Core. Ook broccoli, bleekselderij, bloemkool en spitskool waren in trek. Vanuit de hele wereld kwamen honderden telers, plantenkwekers, snijderijen, de groentenverwerkende industrie, groothandelaren en retailers tussen 18 september en 27 oktober naar Fijnaart. Op de proefvelden toonde Rijk Zwaan zijn complete vollegrondsassortiment.Extra Bremia-resistenties en Knox
Belangstelling was er allereerst voor slarassen met extra Bremia-resistenties. Voor rassen met Knox, de eigenschap die zorgt dat sla na het snijden minder snel verkleurt, hadden snijderijen veel interesse. Op het proefveld konden zij vernieuwde Knox-typen beoordelen bij ijssla, botersla, bindsla, bataviasla en Salanova.

Voor het eerst presenteerde Rijk Zwaan Knox Core rassen. Deze eigenschap houdt de pit van de sla mooi wit, een voordeel voor de verse markt. Op het proefveld konden bezoekers ijssla, groene eikenbladsla, bataviasla, botersla, bindsla en crunchy lettuce zien met Knox Core.

Sterk op schot
Het brede aanbod in spinazie, dat wereldwijd een groeimarkt is, trok eveneens een grote groep kijkers. Wim in 't Groen, crop coördinator spinazie: "Wij bieden een breed assortiment voor zowel industrie-, babyleaf als oriëntaalse spinazie. Onze rassen hebben uitgebreide meeldauwresistentie, wat belangrijk is voor telers over de hele wereld en van alle typen. Elke markt stelt verder zijn specifieke eisen. Eisen waarop wij inspelen met ons rassenpakket. Dat waarderen klanten."

Naast de gewassen sla en spinazie hadden bezoekers aandacht voor nieuwe, verbeterde rassen in sluitkool, met name spitskool. Veel belangstelling was er eveneens voor bloemkool, broccoli, bleek- en knolselderij en rode biet.

Rondleiding op maat
De demoweken trokken bezoekers uit de hele wereld. Vanuit Europa, maar ook uit Turkije, Egypte, Japan, China, Australië en vele andere landen. "Vanwege die verscheidenheid kozen wij bewust voor een persoonlijke aanpak. Vaak was er een lokale Rijk Zwaan-vertegenwoordiger bij, die een vertaalslag maakte naar de eigen regio. Natuurlijk stelden groentenverwerkende bedrijven en retailers andere vragen dan telers of plantenkwekers. Wij leidden bezoekers persoonlijk rond en konden zo informatie op maat bieden", legt Wim in 't Groen uit. Daaraan droeg ook de RZ Partner app bij, waarmee bezoekers de QR-code van de rassen konden scannen en de getoonde informatie aanvullen met hun eigen bevindingen.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.