NatureFresh en Eminent Seeds lanceren ''kleinste tomaat ter wereld”

Tijdens de afgelopen PMA Fresh Summit in New Orleans zijn NatureFresh Farms en Eminent Seeds NL tot een akkoord gekomen over Noord-Amerika. NatureFresh Farms zal de exclusieve rechten hebben voor de teelt en verkoop van Tomberry tomaten in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. De overeenkomst werd tijdens de beurs afgesloten door directeur Jan van Heijningen van Eminent Group en bedrijfsleider John Ketler van NatureFresh Farms.

NatureFresh Farms zal in de lente van 2018 beginnen aan de teelt en verkoop van deze interessante nieuwe tomatensoort, vanuit hun kas in Leamington, Ontario. Het is de bedoeling de productie van de Tomberry tomaat de komende jaren geleidelijk uit te breiden naarmate het segment groeit om aan de vraag van de consument voor snacktomaten te voldoen.Het test- en ontwikkelingsteam van NatureFresh Farms heeft het afgelopen jaar samengewerkt met Eminent Seeds NL om nieuwe tomatenrassen uit te proberen die in de groeiende trend in het snacksegment zouden passen. Tomberry voldoet niet alleen qua smaak maar het biedt ook een nieuwe uitstraling en ingredi├źnt aan de horeca. De besvormige tomaten zijn zeer veelzijdig in het gebruik in salades, warme gerechten en visueel aantrekkelijk. De Tomberry tomaat, de "Kleinste tomaat ter wereld" is ongeveer 0,5-1 cm in diameter, met een gemiddeld fruitgewicht van 1-2 gram, ideaal als tussendoortje.

Matt Quiring, Executive Retail Salesmanager van NatureFresh Farms: "De Tomberry heeft een unieke grootte en heeft hierdoor de aandacht getrokken van onze retailpartners. De snacktrend in Noord-Amerika is ontploft en we blijven dus zoeken naar nieuwe producten die ons snacksegment zullen helpen groeien. De unieke parelgrootte is iets dat opvalt en waar je moeilijk aan voorbij kunt lopen zonder het even op te pakken. Eenmaal een consument ze probeert zijn we ervan overtuigd dat ze terugkomen voor meer. Ze zijn visueel een echte blikvanger en leveren ook voor de andere zintuigen."

"We zijn blij om met Eminent Seeds NL samen te werken," zegt Peter Quiring, president en eigenaar van NatureFresh Farms. "Dit is een perfecte aanvulling op onze TOMZ snacktomaten en onze merkstrategie. We willen de best smakende tomaten, paprika's en komkommers telen en verkopen, en we kijken ernaar uit dit de volgende lente voor het eerst vanuit onze kas in Leamington Ontario aan te bieden. Ons onderzoeksteam werkt hard aan het vinden van deze nieuwe rassen met een geweldige smaak en ze bieden toekomstige consumenten nieuwe mogelijkheden."

De komende maanden zal NatureFresh Farms zich bezighouden met de ontwikkeling van een verpakking en merk om in het voorjaar van 2018 te kunnen lanceren. Neem voor meer informatie over deze nieuwe tomaat contact op met NatureFresh Farms Sales op 519-326-1111.

Voor meer informatie:
NatureFresh Farms
Tel: 519 326 1111
www.naturefresh.ca
Eminent Seeds NL
ABC Westland 118
2685 DB Poeldijk
Nederland
www.eminentholland.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven