Almeria breekt exportrecord

De provincie Almeria heeft tijdens het seizoen 2016/2017 (van september t/m augustus) 2,7 miljard euro aan de export van groente en fruit verdiend. Rodrigo Sánchez Haro, bestuurder op het terrein van Landbouw, Visserij en Rurale ontwikkeling: ''Dit bedrag, dat 14% hoger is dan vorig jaar, is te danken aan de gunstige weersomstandigheden in vergelijking met concurrerende gebieden.''

''Dit is het resultaat van het vertrouwen van buitenlandse markten in bedrijven zoals Agrícola Navarro de Haro. De AGF-productie in Almeria met meer dan 57.000 hectare heeft veel potentieel. De sector voorziet in 110.000 directe en indirecte banen in ongeveer 240 bedrijven.''

Gebrek aan water
Sánchez Haro: ''Helaas wordt de ontwikkeling van dit potentieel beperkt door het gebrek aan infrastructuur, met name op het gebied van water en transport. Het gebrek aan water is een kwestie die al jaren een probleem is in Almería. Wij moeten hier de maximale waarde uit iedere druppel halen.'' Omdat infrastructuur belangrijk is om een goed product te kunnen leveren, belooft hij dat het Federaal Bestuur van Andalusië hard werkt aan deze zaak.
 
Corredor Mediterráneo
Haro: "Wat betreft het transport is het van essentieel belang dat er goede infrastructuur is, zoals de Corredor Mediterráneo (een treinroute langs de kust van de Middellandse Zee), die de zone Almeria, Murcia en Alicante ongeveer 300 miljoen euro per jaar oplevert.'' Hij concludeert dat het Federale Bestuur alles op alles zal moeten zetten om deze provincie verder te laten ontwikkelen voor strategische sectoren zoals tuinbouw en toerisme.

Bron: lavozdealmeria.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.