Zuid-Afrikaanse fruitexporteur Safe zet in op ERP-software

Software-experts van het in Kaapstad gevestigde SAFE (South African Fruit Exporters) benutten de kracht van zogenaamde 'open source' software om alle nationale en internationale activiteiten van SAFE realtime te stroomlijnen om zo de efficiëntie te verhogen, kosten te verlagen en meer winst te maken. Het bedrijf maakt als eerste in de Zuid-Afrikaanse AGF-sector gebruik van webgebaseerde cloudopslag-applicaties. Openbravo is een ERP-oplossing die in Spanje werd ontwikkeld. 

Het SAFE Openbravo-implementatieteam heeft onlangs een bezoek gebracht aan software-ontwikkelaars in Argentinië om Openbravo aan te passen voor SAFE. 

Enterprise resource planning (ERP) maakt het voor bedrijven mogelijk om een systeem van geïntegreerde applicaties te beheren en 'back office'-functies te automatiseren. 

Nadat het grootboek en de basisbestanden naar Openbravo overgezet zijn, is nu de tweede fase van de aanpassing voor SAFE aangebroken. De laatste horde van de implementatie zal bestaan uit het integreren van de magazijnen en koelcellen in het systeem. 

ICT-manager Samantha Hanreck van SAFE vertelt dat begin volgend jaar alles op Openbravo zal staan. Samantha werkt hiervoor samen met Eugene van Vuuren van Qbix ConsultinG uit Kaapstad. 

Ze legt uit dat de voordelen die deze webgebaseerde cloud ERP-opslagoplossing te bieden heeft, zoals aanzienlijke kostenbesparingen en een grotere efficiëntie, nu al te merken zijn bij SAFE. "Dankzij Openbravo worden gegevens niet dubbel verzameld waardoor niet alleen kostbare tijd bespaard wordt maar er ook minder kans is op invoerfouten. Voorheen werden de gegevens door verschillende managers verzameld en vervolgens aan het hoofdkantoor door gegeven. Nu heeft het hoofdkantoor de meest recente gegevens altijd binnen handbereik," legt Samantha uit. 

Openbravo stelt het hoofdkantoor in staat de gegevens van alle gewassen op de verschillende bedrijven te verzamelen om de reële kosten te kunnen berekenen en een realistische prijs te kunnen bepalen. "De software heeft tot nu toe al een besparing van €60.000 opgeleverd en de efficiëntie verhoogd," laat Quentin Scott van de financiële afdeling van SAFE tot slot weten. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven