"Michel Lukassen: "Hopelijk mogen wij het pand morgen weer in"

AGF-bedrijven Laagraven Nieuwegein mogen bedrijf niet in door asbestverspreiding

Tholen - Afgelopen nacht is er tijdens een brand in een oude veilinggebouw in Nieuwegein asbest vrijgekomen. Op het bedrijventerrein De Liesbosch in de stad zijn meerdere bedrijven gevestigd, die door de gevolgen van de brand hinder ondervinden. Doordat het asbest opgeruimd moet worden, kunnen veel ondernemers hun bedrijf niet in. Ook AGF-bedrijven hebben daar mee te maken.

Verloren
Een van de bedrijven die met de gevolgen van de asbest te maken heeft, is Lukassen uit Nieuwegein. Volgens Michel Lukassen is de communicatie vanuit de gemeente slecht. "Wij mogen het pand niet in of uit, meer weten wij ook niet", zegt Michel Lukassen van het gelijknamige bedrijf. "Gisterenavond om 21.00 uur is de brand uitgebroken en vanochtend om 05.00 uur kregen wij te horen dat wij het bedrijf niet in mochten. Wij kunnen daardoor niets uitleveren. Ook weten wij niet of er asbestdeeltjes in het bedrijf terecht zijn gekomen. Daarom moeten wij onze hele voorraad als verloren beschouwen. Wij verkopen daar voor de zekerheid helemaal niets van, omdat wij er niet zeker van zijn of het wel veilig genoeg is. Vanaf een externe locatie proberen wij nu nieuwe producten op te kopen en vanuit die andere locatie toch zoveel mogelijk te leveren. Hopelijk mogen wij morgen het pand weer in, maar voor nu weten wij niets." 

Op een speciale liveblog van de gemeente Nieuwegein is te lezen dat het nog enkele dagen gaat duren voordat de asbest volledig opgeruimd is.

Bron: Gemeente Nieuwegein


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.