Hans van der Waal:

"Richting de grote schoonmaak"

Deze week wil ik met het watergehalte in de steenwolmatten interen naar de 50 procent. Om dat voor elkaar te krijgen, wordt de watergift sterk verminderd. Het drainpercentage gaat naar nul, zeker op donkere dagen. Met zonnige dagen is er nog iets drain om spanning bovenin de paprikaplant en laatste vruchten te houden.Het streven is om naar lege drainwater- en dagvoorraadsilo's te gaan en alleen regenwater te gebruiken om water te geven. Ik wil beslist geen drainwater van de steenwolmatten overhouden.Wat nu wel aan drainwater terugkomt, is puur condenswater van het dekglas. Dat loopt ook in de bakjes aan het uiteinde van de teeltgoot. Dat opgevangen water bewaren we in de drainsilo en gaan we later hergebruiken.

Aan het eind van deze week (vrijdag) halen we de stekers van de slangetjes af en leggen ze in een multibox. De box vullen we met een oplossing van waterstofperoxide en salpeterzuur. Deze behandeling is puur bedoeld om de stekers te ontsmetten van schimmels.

Dit artikel verschijnt in de reeks op Glastuinbouw Waterproof waarin Hans van der Waal vertelt over de teeltwisseling bij hem op het bedrijf.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.