Bloemkoolseizoen Italiaanse regio Bari begonnen

Op 22 oktober ging in de Italiaanse regio Bari het bloemkoolseizoen van start met de oogst van witte en Romaanse bloemkool. "Het seizoen is net begonnen en vanwege de droge zomer zullen we 20% minder oogsten. Momenteel is zowel de binnen- als buitenlandse vraag levendig. De dalende temperaturen zorgen voor een hogere consumptie. We hopen om deze reden dan ook op een koude winter," vertelt teler Nicola Coniglio. 
Het seizoen loopt van 20 oktober tot 20 mei en Coniglio teelt zijn groenten op een areaal van 120 hectare. "Momenteel oogsten we de rassen Flamenco, Ovindoli en Frisca, die gevolgd zullen worden door latere rassen of het opnieuw uitplanten van de eerder genoemde rassen."De prijzen liggen op dit moment tussen de €0,60 tot €0,90 per kilo. "Binnenlandse en Zwitserse retailers willen graag groenten zonder blad, terwijl men in Oostenrijk, Duitsland en Oost-Europa bij voorkeur trays van 6 tot 8 stuks met kroonbladeren wil."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.