bouw 10 hectare voltooid

Mucci Farms gaat aardbeienteelt belichten

Aardbeienteler Mucci Farms heeft laten weten dat het de tweede fase van zijn 15 hectare tellende uitbreidingsproject heeft voltooid en dat fase drie van start is gegaan, die in het najaar van 2018 naar verwachting operationeel zal worden. Gedurende het project zullen ruim 15 hectare aan geavanceerde kassen gerealiseerd worden die exclusief bedoeld zijn voor de aardbeienteelt. Het bedrijf zal hierna de grootste aardbeienproducent in Noord-Amerika mogen noemen. "Onze huidige en potentiële retailklanten hebben het project met veel enthousiasme ontvangen omdat wij de nadruk leggen op een premium smaakbeleving en consistente aanvoer," licht Danny Mucci, van Mucci Farms toe. 

Sinds het bedrijf in januari 2016 is gaan samenwerken met de Nederlandse telers Ton Bastiaansen en Joost van Oers, heeft het een snelle groei doorgemaakt en is de vraag naar kasaardbeien gestegen. "Ik kan de reacties op onze 'Smuccies' eigenlijk alleen maar als overweldigend omschrijven. De aardbeien zijn superzoet, schoon en liggen al binnen 24 uur na de pluk in het AGF-schap. Daarnaast wordt het fruit geteeld in een omgeving waar de soms onbarmhartige weersomstandigheden geen invloed hebben," vertelt Joe Spano, van de marketingafdeling. "Nog mooier is het dat het fruit lokaal in Ontario wordt geproduceerd zodat consumenten ook tijdens het feestseizoen van verse aardbeien kunnen genieten."De aardbeien worden vermarkt onder het Smuccies Sweet Strawberries merk en werden tijdens de onlangs gehouden PMA Fresh Summit in drie categorieën met een award onderscheiden. Het merk eindigde ook al drie jaar op rij als finalist in de Sensory Experience Contest, en won eerder de Kids Choice Award voor zijn Smuccies aardbeien-mango dip. 

De derde fase van de uitbreiding zal onder meer bestaan uit het implementeren van geavanceerde belichtingstechnologieën, die Mucci Farms in staat zullen stellen ook in de wintermaanden aardbeien te telen. Het bedrijf heeft al veel ervaring met deze technologie omdat het een kassenareaal van 80 hectare bezit waar het jaarrond sla, tomaten en komkommers teelt. 


Mucci Farms-directeur Bert Mucci

"Evenals onze overige nieuwe kassen, zal ook in dit nieuwe project diffuus glas toegepast worden, zodat het zonlicht gelijkmatig over de planten verdeeld wordt," legt directeur Bert Mucci uit. "We zullen doorgaan met het gebruik van hogedruk vernevelingssystemen om de kassen te koelen in de warmere maanden en we zullen eveneens een hangend gootsysteem installeren waarmee we het aantal vierkante meters optimaal kunnen benutten."

De feestelijk openingsceremonie van de tweede fase vond op 26 oktober plaats. De Smuccies Sweet Strawberries liggen vanaf nu in het winkelschap. 

Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
Tel: 519-326-8881 Ext. 1252

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.