Eindelijk export van Koreaanse aardbeien naar Australië

Dit jaar zullen er voor het eerste Koreaanse aardbeien naar Australië kunnen worden geëxporteerd, nu Korea en Australië eindelijk een akkoord hebben bereikt over de vereisten voor de exportquarantaine. Dit werd aangekondigd door het Koreaanse ministerie van Landbouw, Voedsel en Plattelandszaken (MAFRA, minister Kim Yung-rok).

Het MAFRA heeft een ontwerpmededeling voorbereid en werkt momenteel aan de implementatie van procedures, zoals een voorlopige administratieve mededeling (13 oktober-2 november), regelgeving en juridisch onderzoek. De definitieve mededeling zal naar verwachting begin november worden gedaan.

De Australische quarantaine-autoriteit heeft officieel de quarantaine-eisen bekendgemaakt die de twee landen in september 2017 zijn overeengekomen. De onderhandelingen werden afgerond tijdens een speciale vergadering die van 17 tot 19 oktober in Australië werd gehouden (Korea-Australia Quarantine Experts Meeting).

Het officiële verzoek aan Australië van de quarantaine-afdeling van de MAFRA om de export van verse aardbeien vanuit Korea toe te staan werd in november 2008 ingediend. De twee landen waren al sinds 2014 volop in onderhandeling en zijn het nu eindelijk eens over de quarantaine-eisen die de weg vrijmaken voor de export van Koreaanse aardbeien naar Australië.

Koreaanse aardbeienkwekers die vanaf dit jaar aardbeien naar Australië willen exporteren moeten hun exportbedrijven (kassen) en kwaliteitscontrolecentra laten registreren op regionale hoofdkantoren of kantoren van de MAFRA quarantaine-afdeling. De export van aardbeien is toegestaan op basis van een dubbele quarantaine van de kwekerijen en nog een quarantaine onder laboratoriumomstandigheden, om een bewijs te kunnen overleggen van plaagbeheersing door fumigatie met methylbromide.

Korea exporteert al aardbeien naar onder andere Hongkong, Singapore en Thailand en heeft onlangs zijn exportlanden uitgebreid door de afronding van quarantaine-onderhandelingen met Canada en Vietnam.

Het MAFRA heeft laten weten dat ze er alles aan doen om de onderhandeling in andere gevallen snel af te ronden om nieuwe markten aan te boren voor hoogwaardige Koreaanse tuinbouwproducten die veelbelovend zijn voor de export.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.