Britten verontwaardigd over importfruit in supermarkten

Britse consumenten zijn diep verontwaardigd, omdat twee grote supermarkten buitenlandse pompoenen en appelen verkopen tijdens het Britse hoogseizoen.Hi @sainsburys!! Geen Britse pompoenen in jullie winkel in Bristol St Philips. Waarom als het oogstseizoen is?

Sara Venn, die met kleinschalige telers werkt voor het Incredible Edible Network, vroeg aan supermarkt Sainsbury's waarom alle pompoenen in de schappen van de winkel bij haar in de buurt uit Griekenland en Portugal komen tijdens het hoogtepunt van het Britse oogstseizoen. 

Ze kreeg snel een overvloed aan reacties van consumenten die zeiden dat ze ook geen Britse pompoenen konden vinden in andere Sainsbury's supermarkten zoals Derby en Sussex. Marks en Spencer kregen ook kritiek, omdat ze 'baby appelen' uit Nieuw-Zeeland verkochten in een onhandige plastic tube tijdens de piek van het Britse appelseizoen.Sara Venn: "Voor mijn werk steun ik lokale en kleinere telers, dus ik ga niet vaak naar een supermarkt, maar we gingen naar Sainsbury's omdat we snel iets nodig had. Ik pakte een pompoen en zag toen dat erop stond dat hij uit Griekenland kwam. Dat is gewoon raar. Supermarkten brengen zoveel schade toe aan de Britse teelt. Ik zou willen dat supermarkten zich aan een beleid voor lokale inkoop moesten houden."

Belofte
"En ik zou willen dat ze beloofden dat ik tijdens deze tijd van het jaar, wanneer we weten dat er genoeg appelen en pompoenen zijn, naar een winkel kan gaan om ze te kopen," aldus Venn.

Zowel Sainsbury's en Marks en Spencer hebben gereageerd op Sara Venns opmerkingen door te zeggen dat ze hun groenten en fruit uit verschillende plekken halen om klanten te kunnen verzekeren dat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn. 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven