Noviteiten Fruit Attraction 2017

Tijdens de laatste editie van Fruit Attraction in Madrid zagen we de nodige innovaties.



Verneveling

Vanaf de plantage tot het supermarktschap verlengen de bevochtigers van Aqualife de houdbaarheid en externe kwaliteit van groenten. De display bevatte bevochtigers voor het vernevelen van water voor zowel verticale als horizontale units.



Een stalen buis met openingen zorgt op gezette tijden voor de optimale luchtvochtigheidsomstandigheden voor groenten.


Halloween clementineverpakking

Bij Tango stonden verpakkingen centraal. Het bedrijf presenteerde een citrusverpakking voor Halloween en Kerst evenals per twee stuks verpakte clementines.


Knoflookdisplay van Spaanse telers

Spanje is een grote knoflookproducent in Europa en op de vakbeurs waren veel knoflooktelers aanwezig. Ovsi maakte zelfs een windmolen van knoflookbollen. 



Hoewel pomelo's nog vrij onbekend zijn in Italië, zijn er toch bedrijven die dit fruit tot sap verwerken. 

De Spanjaarden denken dat insecten te vangen zijn met kleurenvallen, waardoor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen flink verminderd of zelf helemaal gestopt kan worden. Uiteraard zijn kleurenvallen geen noviteit. Toch wordt er nog maar op kleine schaal gebruik van gemaakt. Ze bestaan uit niets anders dan stukken karton voorzien van een krachtige lijmlaag. 


Kleurenvallen

De vallen zijn verkrijgbaar in het geel, rood, zwart, licht blauw en blauw en iedere kleur trekt weer andere insecten aan. De Tuta absoluta, die grote schade veroorzaakt aan tomaten, wordt bijvoorbeeld door zwart aangetrokken. Geel trekt tweevleugeligen en vliegen aan, blauw trips en fruitvliegen kunnen rood niet weerstaan. De vallen moeten op afgepaste afstanden enkele meters van elkaar worden geplaatst. 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.