Spaanse Agrupaejido neemt groentenveiling Femago La Costa over

Agrupaejido heeft de groentenveiling Femago La Costa uit Ejido Norte overgenomen. Agrupaejido uit Poniente in Almeria is het eigendom van de familie Guillén. Na een periode van financiële moeilijkheden is dit een belangrijke stap in het groeibeleid van het bedrijf. 

Femago La Costa verkocht tot eind vorig seizoen groenten en is gevestigd in een industriegebied waar andere handelaren actief zijn. De veiling is sinds de jaren 60 actief en heeft sindsdien de tuinbouw van Poniente geholpen vorm te geven. Twee jaar geleden onderging de veiling een verbouwing ten behoeve van nieuwe afzetplannen gericht op kasgroenten zoals courgettes, komkommers en paprika's.

Agrupaejido zal proberen hun productie door middel van deze veiling met ongeveer 10 miljoen kilo groenten en fruit uit te breiden. Momenteel verkoopt Agrupaejido 90 miljoen kilo tuinbouwproducten per seizoen, 80% via de veiling en 20% er omheen. Door de toevoeging van Femago La Costa zou dit bijna 100 miljoen kilo moeten worden, waarbij het grootste deel bestemd is voor de export naar Centraal- en Noord-Europa.

Agrupaejido heeft moderniseringsplannen die tot 2020 strekken. Ze verkopen vooral paprika's en courgettes en wat minder aubergines, tomaten en komkommers, en hebben ongeveer 3000 gecommitteerde telers. Paprika's vertegenwoordigen ongeveer 40% van hun wereldwijde afzet en 54% van de wereldwijde omzet, zo'n €75 miljoen. Courgettes beslaan voor 20% van hun teelt, komkommers voor 15%.

Agrupaejido is ook al jaren betrokken bij kasbouwprojecten en verschillende lagen van de waardeketen in Mexico, in zowel geavanceerde landbouw als in verwerking en marketing.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven