De trend van dubbele schermen dendert verder

Tholen - Dubbel scherming… Het is nu aan de orde van de dag. Maar eigenlijk is dat is nog niet zo heel lang. De ontwikkelingen van Het Nieuwe Telen hebben daar in ieder geval aan bijgedragen. Energiezuinig telen is daarin immers een speerpunt. Om energie te besparen wordt er vaak een extra energiedoek gebruikt. Peter Rense, Holland Scherming: "Maar ook in gebieden waar nog niet volgens de principes van HNT wordt geteeld, speelt dubbel scherming een rol. Daar waar energieprijzen stijgen, stijgt de interesse in een extra energiedoek."

Holland Scherming ziet vooral veel vraag naar dubbele schermen vanuit (natuurlijk) Nederland, België, Rusland, CIS-landen en Canada. Eigenlijk daar waar een landklimaat is, is dit een interessante optie. Maar ook als er gekozen wordt voor belichte teelten is de keuze voor een tweede (lichtuitstoot beperkend) scherm snel gemaakt.Pascal den Heijer werkt vanaf mei dit jaar bij Holland Scherming als Exportmanager. Hij loopt al heel wat jaren mee in de internationale glastuinbouwsector. Hij heeft de toenemende aandacht voor dubbel scherming vanaf het begin af aan kunnen volgen. Pascal: "Opgegroeid in het Westland wordt de tuinbouw je vanzelf met de paplepel ingegoten. Het is een interessante sector, altijd in beweging. De technieken worden steeds beter en geavanceerder. Er is vanuit het buitenland heel veel interesse voor de Nederlandse glastuinbouw. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan mag en kan bijdragen."

Voor meer informatie:
Holland Scherming B.V.
Pascal den Heijer
p.denheijer@hollandscherming.nl
tel 06 5199 9836
Honderdland 30
2676 LS Maasdijk
Telefoon +31 174 516180

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.