Arco Solutions verhuist naar nieuwe bedrijfslocatie in Horst

"Binnen enkele jaren hebben wij werk voor 150 afgestudeerden"

Arco uit Horst verhuist per 30 oktober naar haar nieuwe bedrijfslocatie aan de Venrayseweg 141 in Horst. Het bedrijf, dat technieken ontwikkelt voor het optimaliseren van productieprocessen, groeide de afgelopen jaren fors, zo laten zij weten. Daarom investeert Arco in een nieuwe locatie. Het bedrijf verwacht daar binnen enkele jaren werk te bieden aan 150 technisch geschoolde Hbo'ers en Mbo'ers.


De nieuwe locatie van Arco.

Groeiende behoefte
Bedrijven in onder andere de food & agri, supply chain, industrie, bulk solids en recycling industrie, hebben een grote behoefte aan kostenreductie terwijl ze tegelijkertijd op zoek zijn naar slimme manieren om hun capaciteit, productiviteit, service en kwaliteit te vergroten. Voor deze bedrijven ontwikkelt en fabriceert Arco niet alleen transportbanden en installaties voor bulk- en pallethandling. Arco ontwikkelt en levert ook de bijbehorende automatisering. Slimme software die data uit alle installaties en machines binnen één productieproces verzamelt, analyseert en gebruikt om alle technische onderdelen intelligent met elkaar te laten samenwerken. Aan deze combinatie van mechanisering, robotisering en automatisering is grote behoefte, meldt het bedrijf.

ACB
Arco ontstond in 2016 uit ACB Solutions. ACB Transportbanden & Onderdelen zelf werd in 1994 opgericht. In haar nieuwe bedrijfslocatie aan de Venrayseweg 141 in Horst beschikt Arco straks over 5000m2 productieruimte en 1000m2 kantoorruimte waarmee ze haar voorspelde groei kan opvangen. Tegelijk met de groei van Arco, groeit ook ACB Transportbanden en Onderdelen. Met name voor ACB Transportbanden en Onderdelen ontstaan op de huidige locatie mogelijkheden om te groeien. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven