Glastuinbouw Andalusië groeit 400 hectare

Sinds 2001 doet het Federaal Bestuur van Andalusië onderzoek naar de oppervlakte van de glastuinbouw in de regio. Door het analyseren van satellietfoto's wordt een verandering zichtbaar in de intensieve landbouwsector. Het onderzoek is vooral gericht op de provincies Almería, Granada en Málaga.

Bijna 35.000 hectare aan kassen strekt zich uit over de kust van Andalusië, waarvan het grootste gedeelte zich bevindt in Almería. Terwijl in Granada en Málaga het areaal glastuinbouw stabiel is, blijft het aantal kassen in Almería groeien. Sinds 2001 is het oppervlakte gegroeid met 10%. Volgens Rodrigo Sanchez is de productie in Andalusië gestegen naar 4 miljoen ton voedsel en vormt het een groot deel van de Spaanse voedselproductie. 80% van de Spaanse komkommers, courgettes en aubergines, meer dan 70% van de kastomaten en meer dan 60% van de paprika's komt uit Andalusië. 

In de afgelopen jaren is een stijging geregistreerd van 450 hectare. Secretaris Rafael Peral vindt het verbazingwekkend dat deze opwaartse trend vooral in Poniente Almeriense, een regio binnen de provincie Almería, te zien is: ''In deze regio was er al veel glastuinbouw, maar men vindt steeds weer nieuwe ruimtes om kassen neer te zetten.'' In het onderzoek van het afgelopen jaar zijn nieuwe zones toegevoegd aan het onderzoeksgebied. ''We willen graag alle regio's onderzoeken waar kasteelt mogelijk aan het groeien is'', vertelt hij.

99% van de oppervlakte glastuinbouw die geregistreerd is bij het Federaal Bestuur van Andalusië. Dit wordt bevestigd door dit onderzoek. Er is bij het onderzoek vooral gebruik gemaakt van satellietfoto's, maar in het geval van twijfel zijn ook andere soorten luchtfoto's gebruikt.

Bron: ideal.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.